15.7 C
De Bilt

Terugkijken op de fietstochten Fiets zoekt Boer.

Lisse In het kader van de najaar feesten van de Harddraverij Vereniging was dit jaar de primeur van de activiteit “Fiets zoekt Boer”. Twee fietstochten die de bewoners kennis laten maken met lokale, duurzaam producerende boeren die op fietsafstand hun producten aanbieden.

Bij de voorbereidingen van het evenementbleek er al goede belangstelling en bij de inschrijving werd duidelijk dat er inderdaad sprake was van een grote opkomst. Ter plekke werden er zelfs 20 inschrijvingen nog t ingeschreven.

Fietstochten Fiets zoekt boer

Ook vanuit B&W van Lisse namen een wethouder en de burgemeester deel aan het evenment als deelnemer. Daarnaast bezocht Jeffrey van Haaster een der adressen De organisatie Lisse Duurzaam kan tevreden zijn met zo een grote opkomst bij deze nieuwe activiteit. Wethouder Jeffrey van Haaster (die o.a. duurzaamheid in zijn portefeuille heeft) was bij de landwinkel en kaasboerderij Pennings, uiteraard op de fiets, aanwezig om ervaringen van deelnemers uit eerste hand te horen.

uc?id=1LNs7bYbbqzVu8Nb2Ib1EVWUAhNpNIv70
Kaaswinkel van Pennings – Foto gemeente Lisse

Terugkijken

De deelnemers wisselden de ervaringen na afloop uit op één van de gezellige terrassen op het vierkant met een welverdiend drankje. Wat opviel was dat op veel deelnemers aan de zuidelijke route, de Wormenkwekerij Kranenburg noemden waar op indrukwekkende wijze aas voor vissen worden gekweekt. Daarnaast werd door de deelnemers aan de Noordelijke route de Cannakwekerij aan de Zilkerbinnenweg geroemd. Hier worden op grote schaal op duurzame wijze prachtige bloemen (Canna’s) gekweekt. Tevens waren de lokale kaasboerderij en landwinkel van Pennings en de Elsbroekerwei in trek. Hier werden heerlijke broodjes en een drankje verstrekt.

Tot slot bood het goede fietsweer, met soms wel wat veel wind (tegen) een heel geslaagde dag.

Kortom dit is een evenement waar iedereen met veel voldoening op kan terugkijken. Of dit een blijvertje is? Dat zullen we volgend jaar gaan merken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio