15.7 C
De Bilt

FietsToerClub Avanti opent het toerseizoen met de Snertrit

Zondag 26 februari verzamelde de toergroepen van de FTC Avanti om 09.00 uur bij het clubhuis om gezamenlijk het nieuwe toerfietstoerseizoen te openen met de Richard de Bakker snertrit. Een traditie die al tientallen jaren in ere wordt gehouden. Het clubhuis werd omgevormd tot restaurant en de vrijwilligers waren al dagen bezig met het maken van grote pannen snert. De toergroepen kozen een route afhankelijk van wind en zon. Het was zeker fris maar een echte toerbikkel laat zich niet kennen en met drie laagjes kleding komt het goed.

Jubilarissen

De ToerFietsClub die 60 jaar bestaat heeft veel trouwe leden en elk jaar worden de jubilarissen het zonnetje gezet. Dit jaar mochten 7 leden de speld en bloemen voor het 25 Jarig lidmaatschap ontvangen. Voor het 40 jarig lidmaatschap traden 4 leden naar voren. Een mooi stel leden die veel fietsplezier bij de club delen.

De wereld rond

Vier leden  kregen medailles uitgereikt voor het behalen van de mijlpaal van 40000 km, ofwel één keer de wereld rond. Oudgediende Joop heeft nu 4 van deze medailles voor in totaal 160.000 km. De kilometervreter van 2022 staat met ruim 17.000 km aan kop in het klassement.

Joop is al 4 keer de wereld rond gefietst
Joop is al 4 keer de wereld rond gefietst – Foto: F. Peters – FTC Avanti

Toerfietsclinic

25 maart organiseert de club een toerfiets clinic op de wielerbaan voor fietsers die veilig willen leren toeren in een groep, voor racefietsen en toerfietsen. Aanmelden kan via www.ftcavanti.nl/actueel/fiets-clinic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio