19.2 C
De Bilt

Flitspaal N207 Leimuiden gaat aan

Wie met de auto of motor te hard of door rood rijdt op de N207 bij Leimuiden krijgt vanaf 8 juli een boete. Vanaf dan gaat een flitspaal aan op het kruispunt van de N207 met de Dokter Stapenséastraat en de Burgemeester Bakhuizenlaan. De provincie Zuid Holland, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de N207 verbetert. De flitspaal komt bij de ontsluiting van Leimuiden op de N207, het kruispunt met de Dokter Stapenséastraat en de Burgemeester Bakhuizenlaan. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/uur.

Flitspaal op N207 na aanvraag provincie en politie

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspaal te plaatsen nadat de provincie Zuid Holland en de politie een aanvraag hebben ingediend, waarin zij aangeven dat op de N207 vaak te hard en door rood licht wordt gereden. Het kruispunt wordt gebruikt door zowel motorvoertuigen als kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers. Te hard rijden vormt daarom een groot risico.

Al meerdere maatregelen verkeersveiligheid genomen

De provincie heeft eerder al maatregelen genomen om dit kruispunt veiliger te maken, de snelheidslimiet is bijvoorbeeld teruggebracht naar 50 km/uur. In de praktijk houden bestuurders zich hier lang niet altijd aan, waardoor het risico op ongevallen groot blijft. Bij politiecontroles zijn meerdere rijbewijzen ingevorderd omdat de maximum snelheid met meer dan 50 km/uur werd overschreden. Met de flitspaal verwachten de provincie Zuid Holland, de politie en het OM dat dit kruispunt veiliger wordt.

Bewezen effect op rijgedrag

Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. In de afgelopen periode is de paal getest. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de provincie, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

1 REACTIE

  1. Inmiddels hebben wij al 5 bekeuringen gehad, terwijl wij zeker weten dat we onder de 50 of 50 km. rijden. We snappen er niets van. Bij opvragen van een foto, is niet te zien hoe hard je rijdt. Het is schimmig en trek je altijd aan het kortste eind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio