32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Fonds Wassenaar: Extra geld voor duurzame activiteiten

Wassenaar – De gemeente stelt 20.000 euro extra beschikbaar voor activiteiten op het gebied van duurzaamheid. De gemeente is twee jaar geleden gestopt met het geven van eenmalige subsidies. In plaats daarvan geeft de gemeente jaarlijks een bedrag aan Fonds Wassenaar. Stichtingen, verenigingen en groepen inwoners kunnen bij het Fonds aankloppen voor financiële ondersteuning of advies bij hun plannen om de gemeente mooier, sterker en socialer maken. Vanaf nu is er dus ook een speciaal potje met geld gereserveerd voor activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Fonds Wassenaar

Het Fonds beoordeelt de aanvragen aan de hand van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (of Sustainable Development Goals). De activiteiten moeten een bijdrage leveren aan minimaal één van deze zes Duurzame Ontwikkelingsdoelen:

  • betaalbare en duurzame energie;
  • duurzame steden en gemeenschappen;
  • verantwoorde consumptie en productie;
  • klimaatactie
  • leven in het water, of;
  • leven op het land.

Wethouders Inge Zweerts de Jong en Ritske Bloemendaal, die gisteren afscheid hebben genomen, zijn blij met samenwerking met het Fonds. En ook Theo Keijzer, voorzitter van het Fonds, is enthousiast: “Wij kijken ernaar uit om Wassenaar duurzamer te maken, samen met inwoners en organisaties.”

Stichtingen en verenigingen en groepen inwoners met een goed idee voor een project op het gebied van duurzaamheid in de gemeente, kunnen bij het Fonds een aanvraag indienen. Dat kan via hun website: Aanvraag – Fonds Wassenaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio