14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Foto Mieloo biedt unieke inkijk in plaatselijke geschiedenis van Lisse

Volgend jaar bestaat Foto Mieloo 100 jaar. Een begrip in Lisse en de regio. Drie generaties Mieloo hebben het Lissese dorpsleven en de politiek op de gevoelige plaat vastgelegd. Piet, Sam en Piet Mieloo. De eerste trouwreportages en familieportretten werden bij de oude Jacob (eikenboom) in het Keukenhofbos gemaakt. Van ingekleurde glasplaat tot megabite. Van zwart wit naar kleur. Piet en zijn vrouw maakten het allemaal mee.

Familiebedrijf Mieloo

Het familiebedrijf begon in de Wagenstraat in Lisse en verhuisde daarna naar het huidige pand in de Kanaalstraat. Piet gaat nu met pensioen. Daarmee komt een einde aan het familiebedrijf. Het zou jammer zijn als het fotoarchief verloren zou gaan. Het is van onschatbare waarde. Na intensief overleg is het historisch fotoarchief overgedragen aan de gemeente Lisse. Op 21 augustus ondertekenden burgemeester Lies Spruit en Piet Mieloo de acte van overdracht.

Overdracht fotoarchief

De feestelijke overdracht vond plaats in de Trouwzaal van het gemeentehuis. Lies Spruit is blij met het behoud van het archief. “Het geeft een uniek kijkje in het leven van de Lissers door de jaren heen en biedt een prachtige bron van informatie voor historici en organisaties, zoals de Vereniging Oud Lisse.” Maar eerst zal het archief nog fysiek verhuisd moeten worden. “Het kost tijd om dat netjes en zorgvuldig te doen”, aldus Erwin de Mooij, vanuit de gemeente Lisse betrokken als informatiespecialist. “Maar mijn handen jeuken om ermee aan de slag te gaan”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio