16.6 C
De Bilt

Geen huur voor sportverenigingen Lisse periode maart-juni

Lisse -Sportverenigingen op het sportpark Ter Specke in Lisse hoeven over de periode van 1 maart tot 1 juni geen huur aan de gemeente te betalen. De eerder verstuurde facturen worden ingetrokken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Lisse besloten.

Geen gebruik

In de periode 1 maart tot 1 juni konden de sportverenigingen geen gebruik maken van de sportvelden en de kantines. Het Rijk dwong de verenigingen de deuren te sluiten voor leden en andere gebruikers, dit om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Regeling tegemoetkoming verhuurder

De gemeente Lisse maakt gebruik van de Regeling tegemoetkoming verhuurder sportaccommodaties, die het ministerie van VWS in het leven heeft geroepen. De gemeente Lisse zal een aanvraag van bijna € 18.000,- indienen om de gederfde huurinkomsten te compenseren. De verenigingen waarvan huur wordt kwijtgescholden zijn The Flags, RTV de Bollenstreek, AV de Spartaan, FC Lisse en Hisalis.

“Het is een mooie regeling waar we als gemeente Lisse graag gebruik van maken”, aldus wethouder Kees van der Zwet (financiën). “Voor de verenigingen is het een welkome tegemoetkoming in de kosten en een compensatie voor weggevallen inkomsten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio