14.2 C
De Bilt

Geen Jaarmarkt Alphen: wel kermis en kleine podia

Alphen aan den Rijn – Stichting Jaarmarkt www.alphenaandenrijn.nl heeft met pijn in het hart besloten om dit jaar geen Jaarmarkt te organiseren. Dit na uitgebreide afwegingen en constructief overleg met burgemeester Liesbeth Spies, de gemeentediensten en de kramenexploitant.

Alle mogelijkheden Jaarmarkt onderzocht

Steeds hebben wij onderzocht op welke wijze de markt wel zou kunnen doorgaan, maar helaas. Nadat uit de persconferentie van Mark Rutte afgelopen woensdag bleek dat ook in september de maatregel van met name de 1,5 meter afstand nog van kracht blijft, is handhaving van deze maatregel op dit evenement met zoveel bezoekers praktisch onmogelijk.

Speculeren over verruimingen te riskant

“Nu speculeren op een voortijdig einde van deze maatregelen en doorgaan met de organisatie levert wel veel kosten op, maar als blijkt dat het in september toch niet kan doorgaan staan daar geen inkomsten tegenover” aldus Hans van Beek, voorzitter stichting Jaarmarkt.

Ideeën van harte welkom

De stichting beraadt zich nog op het organiseren van kleine locatie/plein-evenementen waarvoor de stichting ook graag ideeën krijgt aangereikt (info@jaarmarktalphenaandenrijn.nl).

Kermis in andere vorm mogelijk

Met de kermisexploitant gaat de stichting wel de vergunning aanvragen en kijken hoe, met inachtneming van alle maatregelen, een veilige kermis aan de Thorbeckestraat gebouwd kan worden (kermis van 11 tot en met 16 september).

DSC06566 min
Foto: © Wesley Weijers – Regio online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio