12.2 C
De Bilt

Geen nieuwe aanbieders voor deelscooters in Leidschedam – Voorburg

Leidschedam – Voorburg Go Sharing en felyx blijven de enige aanbieders voor deelscooters in Leidschendam-Voorburg. Dat hebben gemeente en de aanbieders afgesproken na de evaluatie van het eerste jaar van de pilot deelscooters. Wethouder Astrid van Eekelen (Verkeer en Vervoer): “De scooters worden goed gebruikt en voorzien duidelijk in een behoefte. Daar zijn we blij mee. Tegelijk krijgen we signalen dat foutgeparkeerde scooters op stoepen overlast geven en dat is uiteraard niet de bedoeling.

We hebben na de evaluatie duidelijk afspraken gemaakt over bijvoorbeeld het inrichten van vaste scooterparkeerplekken en aanpassingen van het servicegebied. Tijdens de looptijd van de pilot (2021-2023) blijven we monitoren hoe het ‘delen’ werkt en worden afspraken gemaakt om verrommeling van scooters op straat tegen te gaan.”

Evaluatie

Sinds een jaar kunnen inwoners en bezoekers in Leidschendam-Voorburg gebruik maken van elektrische deelscooters. Hiermee wil de gemeente duurzaam deelvervoer van deur tot deur stimuleren. Uit een evaluatie blijkt dat de deelscooters van GO Sharing en felyx goed worden gebruikt, bijvoorbeeld voor ritten tussen Leidschendam-Voorburg en het centrum van Den Haag. De gemiddelde ritafstand is 5 km. Ongeveer de helft van de gebruikers is 19 t/m 28 jaar oud, de overige gebruikers zijn verdeeld over alle leeftijdscategorieën. Dit is vergelijkbaar met het gebruik in de regiogemeenten. In Leidschendam-Voorburg is de spreiding van deelscooters over de gemeente goed. Gedurende de zomermaanden blijft het mogelijk om bij Vlietland een deelscooter te gebruiken.

Overlast beperken

Op basis van signalen van inwoners en gebruikers hebben GO Sharing en felyx een aantal straten van hun servicegebied gewijzigd waar deelscooters geparkeerd kunnen worden. Zo zijn de mogelijkheden voor parkeren rond randstadrailstation Leidschendam-Voorburg aangepast en in de omgeving van winkelcentrum Prinsenhof en in Voorburg-West vergroot om de scooters beter te spreiden. Ook zijn GO Sharing en felyx in gesprek met Westfield Mall of the Netherlands over meer vaste parkeervakken voor scooters bij het winkelcentrum.

Vragen of klachten

Als inwoners of gebruikers van deelscooters vragen of klachten hebben over bijvoorbeeld foutgeparkeerde of kapotte deelscooters, kunnen zij dit direct melden bij GO Sharing of felyx. Het telefoonnummer of mailadres staat op elke deelscooter. Of kijk voor meer informatie op: www.lv.nl/deelscooter-huren

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio