18.9 C
De Bilt

Deze zomer geen VakantiePas voor Leidse regio

Leiden – Al zestien jaar is de VakantiePas een cadeautje voor alle basisschoolleerlingen in Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten. Kinderen en ouders kijken ernaar uit. Ze gebruiken in de zomervakantie dePas om leuke en leerzame activiteiten te ondernemen, gratis of met korting. De stichting VakantiePas stelt een aanbod samen i.s.m. musea, theaters, sportorganisaties, welzijnsinstellingen, bibliotheken en andere aanbieders van activiteiten.

Budget uitbesteed

Dit jaar heeft de gemeente Leiden voor het eerst haar budget voor zorg en welzijn uitbesteed aan drie grote partijen, waaronder Stichting SOL. De organisatie achter de Pas hoorde pas onlangs dat Stichting SOL de Pas niet opneemt in haar programma. Er komt geen Vakantiepas Leiden 2020. Omdat Leiden de grootste financiële bijdrage leverde, kan de Pas ook niet meer worden gemaakt voor Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest. De gemeente Voorschoten had al eerder de subsidierelatie opgezegd.

VakantiePas vorig jaar nog ondersteund

Vorig jaar, tijdens de officiële uitreiking van de eerste Passen in het Leids Volkshuis, liet wethouder Marleen Damen nog weten de VakantiePas van harte te ondersteunen met de woorden “met deze pas kunnen kinderen heel veel talenten bij zichzelf ontdekken.”

Niet neerleggen bij besluit

De Stichting VakantiePas is ervan overtuigd dat kinderen hun talenten beter ontwikkelen als ze laagdrempelig in aanraking komen met sport, techniek, cultuur, kunst, andere mensen en andere omgevingen. Zij legt zich niet neer bij deze beslissing en heeft de Leidse raad en het college met klem gevraagd nog eens goed na te denken over de financiering, zodat er volgend jaar wel weer een Leidse versie van de Pas beschikbaar is voor alle Leidse kinderen van 4 t/m 12 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio