1.4 C
De Bilt

Geluidmeetposten vliegtuiggeluid geplaatst

Vliegtuigverkeer kan op verschillende manieren invloed hebben op de kwaliteit van de leefomgeving. Bijvoorbeeld door geluuidshinder. Geluidmeetposten helpen ervoor te zorgen dat we meer inzicht krijgen in het vliegtuiggeluid in onze gemeente en regio. Het college heeft daarom ingestemd met het plaatsen van drie meetposten (Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk) in de gemeente Katwijk.

Bepalen positie geluidmeetposten

De meetposten zijn inmiddels geplaatst. Een aantal factoren speelden mee in het bepalen van de positie van de meetposten. Denk bijvoorbeeld aan de onderlinge afstand en de al geplaatste meetposten in de buurgemeenten. De meetposten moeten namelijk met elkaar communiceren en functioneren het beste binnen een bepaalde afstand van elkaar. De locaties kunt u zien op de kaart, via www.katwijk.nl/geluidmeetposten.

Luchtruimherziening 2023

Gemeente Katwijk is lid van de Bestuurlijke Regie Schiphol, cluster Zuidwest. Dit is een wettelijk adviesorgaan dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat adviseert over geluidshinder rond Schiphol. Ook buurgemeenten uit de regio nemen hieraan deel. Het Rijk werkt aan de Luchtruimherziening 2023. Hierin komt te staan hoe Nederland op een betere manier gebruik kan maken van het luchtruim om uitstoot en hinder te beperken.

Meetgegevens bekijken

U kunt de meetgegevens van de geplaatste geluidmeetposten ook bekijken via: www.katwijk.nl/geluidmeetposten. De meetgegevens helpen in de gesprekken om de geluidshinder en het aantal vliegbewegingen in onze regio te beperken. Zo blijft gemeente Katwijk een fijne plek om te leven en te wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio