20.7 C
De Bilt

Gemeente Lisse gunt pand Welkom voorlopig aan bedrijf ErgoZorg

Lisse – De verkoop van het voormalige pand van dansschool Welkom aan de Bondstraat 11-13 wordt voorlopig gegund aan ErgoZorg. Hiervoor is een openbare en transparante verkoopprocedure doorlopen. Belangstellenden konden een herontwikkelingsplan inclusief bieding indienen bij de gemeente. De gunning wordt definitief nadat ErgoZorg nog aan enkele aanvullende voorwaarden heeft voldaan.

Plan ErgoZorg

Wethouder Kees van der Zwet is blij met de uitkomst van de gunning: ErgoZorg heeft een plan ingediend voor een praktijk voor ergotherapie, kinderergotherapie en arbeidsreïntegratie. Dit wordt uitgebreid met andere disciplines, zoals een mantelzorgmakelaardij en een coachingpraktijk. Daarbij wordt er ingezet om bestaande regionale samenwerking verder vorm te geven met onder andere gemeenten, ISD, WSV, huisartsen en fysiotherapeuten. Zo wordt er bijgedragen aan een goede maatschappelijke samenwerking.’ Op de eerste verdieping komen twee appartementen voor eigen gebruik of verhuur. ErgoZorg heeft verder duurzame ambities voor hun bedrijfsvoering. Het bod van ErgoZorg is marktconform en past bij de huidige maatschappelijke bestemming van het pand.

Keuze college van B&W

De beoordelingscommissie gaf in het advies aan het college van B&W onder andere aan dat de bedrijfsactiviteiten van ErgoZorg meer maatschappelijke meerwaarde bieden dan bijvoorbeeld de ingediende plannen om het gebouw om te vormen naar woningen. Het college nam dit advies over. Bij deze verkoop zijn een aantal maatschappelijke waarden vooraf als voorwaarde meegegeven aan belangstellenden. De bedrijfsactiviteiten van ErgoZorg sluiten goed aan bij de brede maatschappelijke ambities van de gemeente Lisse. Deze ambities gaan onder andere over gezondheid, zorgen voor elkaar en thuis kunnen blijven wonen, met ondersteuning als dat nodig is.

Verkoopproces

De gemeente Lisse heeft een grondige selectie- en gunningsleidraad opgesteld voor de verkoop van de Bondstraat 11-13. Inschrijvers moesten voldoen aan een aantal harde eisen, zoals het monumentaal behoud van het gebouw. Verder konden ze punten scoren op zachte eisen zoals maatschappelijke meerwaarde, verduurzaming van het pand en prijsstelling/ waardering van de bieding.

Overige inschrijvers

Er waren in totaal twaalf organisaties die een plan met bieding hadden ingediend. Zeven inschrijvers hadden een duidelijk te lage bieding gedaan, of hadden om andere redenen niet voldaan aan de voorwaarden. Eén inschrijver had zich teruggetrokken. De overgebleven inschrijvers hadden voornamelijk een winstdoelstelling en minder maatschappelijke meerwaarde voor Lisse, vond de beoordelingscommissie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio