8 C
De Bilt

Gemeenteraad behandelt op 29 september afvalscheiding en gebiedsvisie Valkenburgse meer

De raad vergadert op 29 september, in het gemeentehuis van Katwijk. De raadscommissie laat zich informeren over bronscheiding en nascheiding van afval. De raad besluit over de gebiedsvisie Valkenburgse Meer, Zijlhoek en De Woerd en Tjalmastrook en ook over het regionaal risicoprofiel.

Bronscheiding en nascheiding van afval

De commissie krijgt tussen 21.00 en 22.30 uur een presentatie over bronscheiding en nascheiding van afval. Bij de vaststelling van het grondstoffenbeleidsplan heeft de gemeenteraad gekozen voor de invoering van het omgekeerd inzamelen. Het college heeft toen de toezegging gedaan de raad regelmatig te informeren over actuele stand van zaken ten aanzien van de voor- en nadelen van bronscheiding en nascheiding van afval.

Besluit

De raad besluit tussen 19.30 en 21.00 uur over de gebiedsvisie Valkenburgse Meer, Zijlhoek en De Woerd en Tjalmastrook en ook over het regionaal risicoprofiel.

Spreekrecht en de vergadering volgen

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de vergaderingen. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch via 071-406 5302.

De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl en ook te zien via RTV Katwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio