6.7 C
De Bilt

Geslaagd gesprek tussen burgemeester en uitgaanspubliek

Lisse – Burgemeester Lies Spruit spreekt van een geslaagde actie afgelopen weekend. Zij ging op zaterdag rond middernacht in gesprek met het uitgaanspubliek in Lisse. Reden hiervoor is de bijdrage die het uitgaanspubliek kan leveren om vernielingen te voorkomen. Actuele aanleiding is de beschadiging van het podium op ’t Vierkant vorige week. Om de boodschap ‘Houd de boel heel’ mee te kunnen geven, was deze gedrukt op een doosje met pepermuntjes. De burgemeester ging bij het uitdelen van deze doosjes in gesprek met de vaak jonge stappers.

Uitgaanspubliek alert

“Natuurlijk verwachtten deze jongeren niet dat de burgemeester bij hun favoriete uitgaansgelegenheid zou staan”, licht burgemeester Spruit toe. “Het leverde verrassende gesprekken op, waarbij vrijwel alle stappers aangaven dat zij net als wij vinden dat je spullen van anderen heel laat. Wij hebben hen in de gesprekken gevraagd ook te letten op anderen. Als je ziet dat één van je vrienden te ver dreigt te gaan, bescherm hem of haar dan tegen zichzelf. Wees alert. Zo help je om in Lisse de boel heel te houden.

Verandering begint met een goed gesprek

De burgemeester begrijpt dat met enkele gesprekken niet meteen alle vernielingen tot het verleden behoren. “Veel stappers hebben helemaal geen kwaad in de zin. Maar bij die paar die dat wel hebben, willen we een verandering in gedrag zien. En dit soort veranderingen beginnen met een goed gesprek en de bewustwording dat we het met elkaar moeten doen! Dit is dus echt een begin. We hebben 240 pepermuntdoosjes uitgedeeld. Deze jongeren weten nu waar we in Lisse voor staan. Ik ga ervan uit dat dit soort gesprekken positieve effecten hebben. We denken na over verdere acties.”

Samen werken aan veilige gemeente       

De gemeente en politie werken nauw samen om ook andere vormen van criminaliteit tegen te gaan. Zij trekken daarbij op met partners, zoals andere overheden en maatschappelijke organisaties. Daarnaast kunnen ook inwoners en ondernemers helpen het verschil te maken. Bijvoorbeeld door alert te zijn en verdachte situaties te melden. Zo houden we met elkaar gemeente Lisse veilig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio