2.2 C
De Bilt

Een glansrol voor de Visserijschool – Na jaren wachten is er eindelijk duidelijkheid

Katwijk – Het in het oog springende gebouw van de voormalige Visserijschool. Jarenlang heeft het de gemoederen beziggehouden. Welke bestemming zou de oude school krijgen, blijft het staan, wordt het gesloopt? Men wilde graag dat er snel iets zou gebeuren met het nostalgische gebouw, vol met historie en herinneringen. Nu is er eindelijk duidelijkheid. ‘Het blijft staan en wordt in ere hersteld’, zeggen de ontwikkelaar Ouwehand Bouw Groep en Dunavie.


‘De ligging langs de uitwatering, de historie die er voor veel Katwijkers ligt en het kenmerkende torentje doen iets met je. Dit gebouw kun je niet anders dan in ere herstellen. Er is veel tijd overheen gegaan, maar wat hier straks staat is het beste van twee werelden, het verleden én de toekomst, zegt Pieter Geene, projectontwikkelaar bij Dunavie.

Koop en huur, de perfecte mix

Maandag 28 juni zetten Dunavie en Ouwehand Bouw Groep de handtekening onder een langverwachte overeenkomst, waar de verkoop van de Visserijschool van Dunavie aan Ouwehand Bouw Groep officieel werd. ‘We zijn enorm trots dat wij deze ontwikkeling op deze kenmerkende locatie in Katwijk tot stand kunnen gaan brengen. Dit karakteristieke gebouw wordt omgetoverd tot 11 unieke eengezinswoningen, waarbij de historische waarde van het pand behouden blijft’, aldus Peter Ouwehand namens Ouwehand Bouw Groep. ‘Daarnaast bouwen wij naast de Visserijschool 21 sociale huurappartementen in opdracht van Dunavie’.

Betaalbare woningen zijn hard nodig

De 21 sociale huurappartementen worden gebouwd voor Dunavie. Dit jaar leverde Dunavie al 77 nieuwbouwwoningen op. Met de aankoop van 22 appartementen in het Landhuis Horn groeit de woningvoorraad met in 2021-2022 met bijna 120 woningen. Dat is nodig, want in Katwijk is de woningnood erg hoog. Dat er daarbij ook 11 eengezinswoningen in het koopsegment bij komen, maakt wethouder Gerard Mostert van de gemeente Katwijk blij.

‘Het is geen nieuws meer dat we veel woningen nodig hebben. Dat er op deze wijze weer 32 woningen met het juiste programma, koop én sociale huur worden toegevoegd voor onze inwoners, stemt mij
erg gelukkig. We zoeken als gemeente intensief de samenwerking op met ontwikkelaars als Ouwehand Bouw Groep en verhuurder Dunavie. In deze wooncrisis hebben we elkaar keihard nodig. Met dit resultaat ben ik als wethouder dan ook erg blij!’

Visserijschool

De start verkoop van de 11 eengezinswoningen wordt rond het tweede kwartaal van 2022 verwacht, nadat de verbouwing gereed is. Dit moment wordt aangekondigd op de website www.devisserijschool.nl. Hier kunnen geïnteresseerden voor de koopwoningen zich aanmelden. De verhuur van de 21 sociale huurappartementen wordt verwacht in het laatste kwartaal van 2022 en verloopt via Dunavie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio