22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Gratis bewaakte fietsenstalling in Katwijk vanaf 1 augustus

Katwijk – In samenwerking met Biesieklette opent de gemeente Katwijk in een leegstand pand aan het Emmaplein 1-3 een gratis bewaakte fietsenstalling voor 200 fietsen. De stalling is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 – 18.30 uur. De fietsenstalling is een proef. Na 31 oktober gaat de stalling weer dicht. Op basis van de resultaten van de proef wordt vervolgens gekeken naar de beste oplossing voor fietsparkeren in het centrum.

Fietsenstalling tegen overlast

In het centrum mag gefietst worden en zijn voorzieningen om fietsen te parkeren. Toch worden fietsen ook op andere plaatsen neergezet. Staat een fiets eenmaal fout geparkeerd dan komen daar makkelijk andere fietsen bij. Met als resultaat dat fietsen staan op plekken waar ze overlast kunnen geven. Wethouder Jacco Knape: “Wij hopen de overlast van fout geparkeerde fietsen te verminderen met deze fietsenstalling in combinatie met de inzet van fietscoaches die in de zomer bezoekers wijzen op het juist neerzetten van hun (brom)fiets. De stalling is bovendien gratis. Dus waarom zou je je fiets er niet neerzetten?” Na het stallen van de fiets loop je zo het winkelgebied in of ben je binnen de kortste keren op de boulevard en het strand.

Biesieklette

Biesieklette gaat de stalling beheren. Zij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer/werk traject aan. In de fietsenstalling gaan inwoners werken die op dit moment geen baan hebben en hulp kunnen gebruiken om aan het werk te komen (social return). Door de werkervaring die zij opdoen worden hun kansen op het vinden van een baan vergroot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio