1.4 C
De Bilt

Gratis groendak of zonnepanelen in Leiden

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Leiden met ruimte op hun dak meedoen aan de Jaar van het Dak winactie, waarmee ze kans maken op een compleet groendak, zonnepanelen of een doe-het-zelf aanlegset voor een groendak. De prijzen worden ter beschikking gesteld door Leidse ondernemers: Groene Daken Leiden, Solar Leiden en Het Groene Loket. De winactie is onderdeel van het Jaar van het Dak.

Het groendak op

Bewoners worden gevraagd vanaf 22 juni hun gouden en groene ideeën te delen, waarmee het Leidse dakoppervlak nog gaver en duurzamer kan worden. Van een droom-dakopbouw tot een zonnepark, en van een rooftop-moestuin tot klimaat-oase: alles kan, en alles mag.

Gratis groendak te winnen – Foto: gemeente Leiden

Delen van ideeën

Deelnemers dienen hun ideeën te delen via social media (met de hashtag #jaarvanhetdak) op een zo creatief mogelijke manier, en zich aan te melden via de website: jaarvanhetdak.nl/win.  Meedoen kan tot 12 juli. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de bedrijven die de prijzen ter beschikking stellen, wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) en PLNT directeur Bastiaan de Roo beoordeelt de inzendingen. De winnaars worden uiterlijk 17 juli bekend gemaakt.

De prijzen

Deelnemers kiezen bij het invullen van het deelnameformulier welke prijs ze willen winnen.

De keuze bestaat uit:

  • Een compleet groendak.w.v. 2000 euro, aangelegd door Groene Daken Leiden (maximaal 25m2, particulier dak)
  • Een zonnepanelen startpakket van Solar Leiden t.w.v. 2000 euro, bestaande uit 4 zonnepanelen (Full black 1, 1240 Watt piek), een omvormer (SMA 1.5) en montage (incl. materiaal)
  • Een van de drie lichtgewicht groendak aanlegsets t.w.v. 750 euro, beschikbaar gesteld door Het Groene Loket, bestaande uit sedum mixmatten (tot 12 m2), siergrind om de randen af te werken, conditioner voor het onderhoud en een aanleginstructie en begeleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio