10.8 C
De Bilt

Gratis training GOED omgaan met dementie

Teylingen – Inwoners van Teylingen kunnen gratis een online training volgen in het omgaan met mensen met dementie. Er worden twee trainingen gegeven: op 26 mei en op 2 juni, van 09.30 tot 11.00 uur.

dementievriendelijke gemeente

Teylingen wil een gemeente zijn waar mensen met dementie kunnen blijven meedoen aan de samenleving en waar aandacht is voor hun mantelzorgers. De training ‘GOED omgaan met dementie’ helpt om dat te realiseren. Daarom biedt de gemeente deze cursus in samenwerking met Welzijn Teylingen gratis aan inwoners aan. Op dit moment is de cursus alleen online te volgen in verband met Covid-19.

Dementie is een veel voorkomende ziekte

De kans is groot dat iemand er vroeg of laat mee te maken krijgt. Dat kan in de familie- of vriendenkring zijn, maar ook in de winkel of op het werk. Dan is het fijn om te weten hoe je het beste daarmee om kunt gaan. Zo zeggen eerdere deelnemers aan de training: “De herkenning bij de andere deelnemers en de antwoorden op mijn persoonlijke situatie hebben mij positief gesterkt.” En: “Om meer inzicht te krijgen in hoe om te gaan met mensen met dementie zou ik zeker deze cursus aanbevelen.”

Ervaringsdeskundigen van Dementievriendelijk Nederland

De trainers weten als geen ander wat ‘GOED omgaan met dementie’ inhoudt. Zij zorgen voor een boeiende en zinvolle cursus. Het is mogelijk om zelf vragen of voorbeelden in te brengen, zodat die in de training aan bod komen.

Aanmelden kan via info@welzijnteylingen.nl

Graag onder vermelding van ‘Aanmelding online training GOED omgaan met dementie’. Ook als u op dit moment niet met dementie te maken heeft, maar het wel interessant vindt bent u van harte welkom. Er is wel beperkt plek: aan elke cursus kunnen maximaal 15 mensen meedoen. Dus wees er snel bij.

Gemeente en organisaties hebben training gevolgd

Eerder volgden de buitendienst van de gemeente, medewerkers aan de balie en ook het college van burgemeester en wethouders al de training. Verder hebben verschillende organisaties de cursus al gevolgd, waaronder Welzijn Teylingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio