2.2 C
De Bilt

Havenplein wordt veilige, groene entree van de binnenstad

LeidenHet Havenplein in Leiden wordt verkeersveiliger, groener én daarmee een nog mooiere entree van onze historische binnenstad. Dinsdag 13 juli heeft het college van burgemeester en wethouders het uitvoeringsbesluit van het project Havenplein vastgesteld.

Verbeteren verkeersveiligheid

Het verbeteren van de verkeersveiligheid voor met name fietsers en voetgangers en het verbeteren van de leefbaarheid in het gebied zijn maatregelen uit de Agenda Autoluwe Binnenstad die de gemeenteraad in februari 2021 heeft vastgesteld. Met de Agenda Autoluwe Binnenstad investeert het college fors in verkeersveiligheid. Juist de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, fietsers en voetgangers, krijgen ruim baan.

Verkeersveiligheid Havenplein

De verbetering van de verkeersveiligheid bij het plein gaat over het zoeken naar een oplossing voor het beperkte zicht in de bocht Oude Vest – Havenplein om daarmee het gevoel van onveiligheid te verbeteren. Daarnaast wordt de veiligheid en toegankelijkheid voor voetgangers en fietsers verbeterd door hun de ruimte te geven die zij verdienen.

Verblijven

Het Havenplein wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht. Er worden plantvakken aangelegd met 100m2 extra groen, en er wordt een boom toegevoegd. De Leids Lantaarns en het zitmeubilair maken het gebied een prettige plek om te wandelen, te genieten van het water, of als looproute naar de historische binnenstad. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio