12.7 C
De Bilt

Hefbrug Boskoop afgesloten voor onderhoud

Boskoop – De provincie Zuid-Holland voert aanstaande zomer werkzaamheden uit aan de hefbrug Boskoop. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de periode tot aan het geplande groot onderhoud, dat voorlopig gepland staat voor 2024, te overbruggen. Het onderhoud duurt van 12 juli tot en met 8 augustus 2020.

Pontonbrug

Tijdens deze periode is de brug volledig afgesloten voor wegverkeer. Voor fietsers en voetgangers ligt er tijdens deze periode een pontonbrug aan de zuidzijde van de hefbrug tussen de Zuidstraat en de Loswal (aan de kant van de N207). De tijdelijke pontonbrug is zo ingericht dat mensen afstand kunnen bewaren. Op de pontonbrug komt er met behulp van bouwhekken een tussenscheiding, waardoor mensen elkaar goed kunnen passeren. Ook staan er overdag verkeersregelaars bij de pontonbrug. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid met gele verkeersborden langs de weg.

Vaarwegverkeer

Voor alle vaarwegverkeer, zowel beroepsvaart als pleziervaart, zijn er van 12 juli tot en met 17 juli en van 20 juli tot en met 8 augustus elke 24 uur 5 doorvaartmomenten. Deze doorvaartmomenten zijn: 06.00-06.30 uur, 10.45-11.45 uur, 14.45-15.45 uur, 19.00-19.30 uur en 23.00-23.30 uur. Tijdens deze momenten wordt de pontonbrug naar de kant gedraaid, zodat het vaarverkeer kan passeren. In het weekend van 18 en 19 juli is er geen vaarverkeer mogelijk.

Wat gaat er gebeuren?

De aannemer vervangt de bestaande kooiladders en hijs- en neerhaalkabels. Ook worden er veiligheidshekjes geplaatst en op een aantal resterende plekken wordt de beschermlaag bijgewerkt tegen roest. Tot slot wordt de onderkant van het beweegbare gedeelte van de brug gerepareerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio