13.5 C
De Bilt

Hefbrug Boskoop eerder in gebruik

Boskoop – De hefbrug Boskoop kan woensdag 20 november na de avondspits vanaf 20.00 uur weer gebruikt worden door het wegverkeer. Ook voor de scheepvaart is de stremming de volgende ochtend vanaf 9.00 uur opgeheven.

Aanvankelijk zou de hefbrug op zijn vroegst 25 november open gaan. De eerdere openstelling komt door het weer dat mee heeft gezeten. Daardoor ging het werk voorspoediger en kon de aannemer al afgelopen weekend steigers afbreken. In het weekend waren ook meer steigerbouwers beschikbaar om het materiaal op te ruimen.

Proefdraaien hefbrug

Woensdagochtend wordt de brug nog meerdere keren proefgedraaid om te controleren of alles goed werkt. Daarnaast krijgt de brug een smeer- en schoonmaakbeurt. Ook is er een laatste inspectie op en rond de brug. Een gespecialiseerd bedrijf verwijdert afval uit de Gouwe dat door de stremming van de vaarweg is opgehoopt.

Kort voor de openstelling van de hefbrug voor het verkeer worden bouwhekken weggehaald, omleidingsborden verwijderd, dynamische route informatiepanelen uitgeschakeld en verkeerslichten geactiveerd. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen totdat de pontonbrug weggehaald is. Na het afbreken van de pontonbrug en het verwijderen van de ballenlijnen, kan de brug de donderdagochtend vanaf 9.00 uur ook weer gebruikt worden door de scheepvaart.

In het eerste halfjaar van 2020 zijn extra maatregelen nodig aan de hefbrug Boskoop. In overleg met weg- en vaargebruikers wordt dit werk uitgevoerd.

Hefbruggen Waddinxveen en Gouwesluis

Bij de hefbruggen Waddinxveen en Gouwesluis is een visuele inspectie gedaan. Op basis daarvan blijkt bij deze bruggen geen vergevorderde roestvorming. Voor de hefbrug Waddinxveen geldt dat er op een drie plekken beginnende tot matige corrosie is vastgesteld. In overleg met gemeenten wordt een datum gekozen om nog een dag per brug met een kraan verder onderzoek te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio