17.5 C
De Bilt

Hefbrug in Boskoop in mei en juli buiten gebruik wegens reparatiewerkzaamheden

Boskoop – De Hefbrug zal in het weekend van 2 op 3 mei en van 12 juli tot 8 augustus opnieuw afgesloten zijn voor het al het verkeer. De provincie Zuid-Holland voert dan de aanvullende reparatiewerkzaamheden aan de oeververbinding uit, waarbij ook roest verwijderd zal worden. Tussen 7.00 en 16.00 uur vaart er een voetveer. Voetgangers en fietsers kunnen tussen 16.00 uur in de middag tot 7.00 uur in de ochtend wel gebruik maken van de brug.

Reparatiewerkzaamheden vorig jaar

Vorig jaar in oktober moest de hefbrug in Boskoop gelijk buiten gebruik gesteld worden, omdat de brugconstructie niet veilig was en zou kunnen bezwijken. Na 41 dagen werd er een noodreparatie gedaan bij de torens van de hefbrug, waardoor deze weer open kon. In het eerste weekend van mei worden bij reparatiewerkzaamheden de zogeheten rechthoudkabels van de hefbrug vervangen. In de zomervakantie zijn onder meer de kooiladders en hijskabels aan de beurt.

Pontonbrug

De schepvaart kan tijdens de werkzaamheden gewoon doorvaren over de Gouwe, behalve op 18 en 19 juli. Dan is het scheepvaartverkeer gestremd. Voor fietsers en voetgangers komt er weer een pontonbrug naast de hefbrug te liggen waar zij overheen kunnen tijdens de werkzaamheden aan de hefbrug.

Schadeclaims

De provincie meldde afgelopen woensdag overigens ook, dat er elf schadeclaims zijn binnen gekomen door de afsluiting van vorig jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio