23.8 C
De Bilt

Noordwijker Henk Hoogervorst koninklijk onderscheiden

Noordwijk – Burgemeester Wendy Verkleij heeft op 10 juli een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer H.G.L. (Henk) Hoogervorst. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking kon tijdens de jaarlijkse lintjesregen op 24 april niet doorgaan in verband met de coronacrisis. Vandaar dat burgemeester Verkleij persoonlijk bij de heer Hoogervorst thuis langskwam om hem de versierselen te overhandigen.

De inzet van de heer Hoogervorst

De heer Hoogervorst is directeur/eigenaar van Hoogervorst Holding B.V. te Noordwijk (diverse horecaondernemingen). Hij ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten: 

 • 1990 – 2012 bestuurslid van Noordwijk Marketing, voorheen de VVV Noordwijk
  Hij initieerde en organiseerde mede De Mooiste File. Ook bracht hij het evenement Korte baandraverij weer terug in de traditie.
 • 1998 – heden bestuurslid (tot 2014) van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV)
  Hij initieerde en organiseerde het maandelijkse netwerkevenement NOV Soos. Sinds 2015 is hij bestuurslid Horeca en Toerisme voor het Ondernemersfonds Noordwijk.
 • 2002 – heden (voormalig) sponsor, voorzitter (sinds 2010) van de Voetbalvereniging Noordwijk en voorzitter (2002-2010 en 2018-heden) van de Businessclub. 
  Hij heeft de Businessclub nieuw leven ingeblazen en uitgebouwd. Hij stimuleerde een groot aantal ondernemers om een bijdrage te leveren. Daarnaast realiseerde hij de nieuwbouw van de sportaccommodatie. Ook was hij enkele jaren scheidsrechter bij de jeugd.
 • 2004 – 2014 voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Noordwijk
  Hij maakte deel uit van diverse klankbordgroepen en droeg o.a. bij aan de intensievere samenwerking met de Noordwijkse Ondernemers Vereniging. Daarnaast heeft hij met de opening en/of overname van horecabedrijven in de economische en toeristische ontwikkeling van Noordwijk een belangrijke bijdrage geleverd. 
 • 2017 – 2019 raadslid van de gemeente Noordwijk.
  In 2012 werd de heer Hoogervorst door het regionale magazine Into Business gekozen tot de meest invloedrijke zakenman van de Bollenstreek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio