22.4 C
De Bilt

Herfstwandeling met de Groene Bol

De zomer loopt op haar laatste benen, de herfst meldt zich al aan of had de herfst dit in juli al gedaan. Al vroeg zagen wij verkleurde bladeren aan de bomen en heesters zittenen er was zelfs al bladval. Wat was de oorzaak hier van? Dit wordt allemaal uitgelegd tijdens de wandeling door het Keukehofbos in de buurt van Lisse op zaterdag 16 september a.s..

Herfstwandeling

Er zijn nog meer vragen die om een antwoord vragen zoals hoe zijn de bomen deze zomer doorgekomen? Heeft de droogte en de warmte een effect gehad op de bomen en welke dan. Waarom vallen de bladeren van de takken die bij de laatste storm uit de bomen vielen niet af? Waarom zijn de afgevallen bladeren zo belangrijk voor het bodemleven en voor de grond? Wat zijn paddenstoelen eigenlijk? Zij er alleen in de herfst paddenstoelen?

Vragen genoeg die om een antwoord vragen op deze wandeling krijgt u ze en u zult het bos met geheel andere ogen gaan bekijken.

Op Zaterdag 16 september om 14.00 uur wordt gestart bij NME de Groene Bol tegenover de Hofboerderij  op het landgoed Keukenhof. De deelname is gratis. Aanmelden bij grimme@xs4all.nl in verband met de groepsgrootte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio