15.7 C
De Bilt

Herhaalprik tegen corona voor 60 tot 69-jarigen

Hollands-Midden – De besmettingsgolf door de Omikronvariant van het coronavirus duurt langer dan verwacht. Het aantal coronabesmettingen is daardoor nog steeds erg hoog. De Gezondheidsraad adviseert daarom de herhaalprik ook beschikbaar te maken voor 60 tot 69-jarigen die langer dan drie maanden geleden een laatste vaccinatie of corona hebben gehad. De minister van VWS heeft dit advies overgenomen.

Herhaalprik

De bescherming die coronavaccinatie biedt tegen ernstige ziekte en sterfte, neemt in de loop van de tijd af. Dit betekent dat de bescherming die 60- tot 69-jarigen via de boosterprik hebben opgebouwd, zal afnemen terwijl de besmettingsgolf nog aanhoudt. Daarom adviseert de Gezondheidsraad een herhaalprik voor deze groep.

Maak een afspraak

Als jij tot deze doelgroep behoort krijg je vanzelf een brief. Daarin staat hoe je een afspraak kunt maken. Je kunt ook een afspraak maken via coronavaccinatie.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor de prik. Om in aanmerking te komen, moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat je een boosterprik of corona hebt gehad. De herhaalprik is vrijwillig en gratis.  70-plussers en mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen ook nog steeds de herhaalprik komen halen. De Gezondheidsraad ziet geen aanleiding om andere groepen, dus mensen jonger dan 60 jaar zonder kwetsbare gezondheid, een herhaalprik aan te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio