13.6 C
De Bilt

Herinrichting parkeerterrein sportpark Ter Specke in Lisse gestart

De gemeente is gestart met de herinrichting en het vergroten van het centrale parkeerterrein van sportpark Ter Specke in Lisse. In de nieuwe situatie is de parkeercapaciteit met 160 extra parkeervakken uitgebreid. Van 231 parkeerplaatsen, naar 391 parkeerplaatsen. Voor een groene uitstraling is gekozen voor parkeervakken met verstevigd gras. Ook het aantal fietsparkeerplekken wordt uitgebreid met 256. Dit gaat van 558 naar 814 plaatsen.

Met de komst van een nieuwe gemeentelijke sporthal, een nieuwe accommodatie voor FC Lisse en het herinrichten en vergroten van het parkeerterrein geeft de gemeente invulling aan de wens naar accommodaties en voorzieningen.  De gemeente vindt het belangrijk om inwoners een goede kwaliteit voor bewegen, recreëren, natuur en rust te bieden.

De planning

De werkzaamheden vinden op dit moment buiten het parkeerterrein plaats. Vanaf medio september worden ook de bestaande parkeervakken aangepakt. De werkzaamheden zorgen helaas voor (verkeers)overlast op en rondom het sportpark. Om overlast te beperken wordt in fases gewerkt. De werkzaamheden zijn naar verwachting in maart 2024 klaar. De planning is om rond de zomer van 2024 ook de Spekkelaan opnieuw in te richten, zodat deze veiliger wordt. Tegen die tijd volgt hier meer informatie over.

Parkeerplekken beschikbaar maar route wijzigt

Het huidige aantal parkeerplekken blijft tijdens de werkzaamheden ongeveer gelijk. Wel wijzigt de route over het parkeerterrein een paar keer. Dit staat met borden aangegeven.

Bezoekers Hisalis en LTC ook parkeren op centraal parkeerterrein Ter Specke

Medio september wordt de (niet-officiële) parkeerstrook bij de entree van hockeyclub Hisalis en tennisvereniging LTC verwijderd. Het parkeren op deze parkeerstrook is dan niet meer mogelijk. Ook wordt de toegang tot het gebied voor autoverkeer gesloten. Dit wordt gedaan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Met name voor de (jonge) fietsers ontstaan er vaak onveilige situaties door in- en uitrijdend verkeer. Bezoekers van Hisalis en LTC kunnen parkeren op het vergrote centrale parkeerterrein. Dit is een veiliger alternatief dat op beperkte loopafstand ligt.

Kom op de fiets

Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen vragen wij inwoners, sporters en overige gebruikers zoveel mogelijk op de fiets naar het sportpark te komen.

Meer informatie

Op www.lisse.nl staat actuele informatie over de werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio