16.1 C
De Bilt

Historische bussen ook dit jaar op Open Monumentendag

Kaag en Braassem – Na het succes van vorig jaar heeft Kaag en Braassem Promotie wederom de historische bussen van Maarse & Kroon op het programma staan om door de gemeente langs de monumenten te rijden. Dit jaar vindt de Open Monumentendag plaats in het weekend van 14 en 15 september. Op 14 september vinden er extra activiteiten, waaronder de busdienst, plaats.

Dus als je altijd al een ritje had willen maken met zo’n prachtige monumentale bus, combineer dit dan op zaterdag 14 september met een bezoek aan een van de prachtige monumenten in Kaag en Braassem.

Stap in en ontdek de parels van de gemeente

De route gaat door heel gemeente Kaag en Braassem. Het is een hop-on-hop-off tour dus op- en afstappen kan in principe bij elke stopplaats langs de route. De historische bussen rijden van 10.00 tot 16.00 uur en als je niet uitstapt duurt de route circa een uur.

OMD 2019 Margot Hoogenboom 35

Daarnaast is het mogelijk om aan een korte boottocht deel te nemen. De boot vertrekt vanaf de waterkant schuin tegenover het jubilerende monument de Bavokerk in Oud Ade. De historische boot vaart langs de monumentale boerderijen aan de Zwarteweg en men heeft de gelegenheid om hier een wandeling te maken langs de boerderijen en door de boomgaard.

Andere monumenten

Buiten de busroute en minivaartocht om, zijn er nog genoeg andere monumenten te bezoeken. Niet alle monumenten zijn (dichtbij) een busstop. Deze monumenten zijn op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld per fiets, prima bereikbaar. Op de open monumentendagpagina op rondomkaagenbraassem.nl is per dorpskern aangegeven welke monumenten de deuren openen. Stap in – en uit – en ontdek meer over de geschiedenis van Kaag en Braassem!

Meer informatie over het programma, de bushaltes en meer op www.rondomkaagenbraassem.nl/uitagenda/open-monumentendag-kaag-en-braassem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio