10.8 C
De Bilt

Hoera het toerfiets seizoen 2020 is weer begonnen

Alphen aan den Rijn – Zondag 1 maart stonden ze weer klaar, de toerfietsers en recreanten van de FTC Avanti. Om klokslag 09.00 stapte men op de fiets om de traditionele openingsrit van het fietsseizoen de beginnen, de Richard de Bakker Snertrit. Elke groep koos zijn eigen route afhankelijk van de wind. Dat viel nog wel tegen, een stevige bries met af en toe een bui met koud water. De Avantianen laten zich niet afschrikken door dit weer en maakten de eerste kilometers in het officiële fietsseizoen met het vooruitzicht op een heerlijke kop snert geserveerd in het vogelpark Avifauna. Ook dat is een traditie, die door de samenwerking met de familie van der Valk elk jaar weer mogelijk is. Voor een aantal was het de eerste keer dat de fiets uit de schuur kwam, maar de winterbikkels fietsen gewoon door en hebben al behoorlijk wat kilometers tussen de spaken zitten.

Samen 100

Bij binnenkomst in Avifauna werd er gelijk koffie geserveerd en kon men bijkomen van het tegendewindinfietsen. De voorzitter maakte meteen gebruikt van het bijkomen en nam de tijd om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Dit jaar twee 25-jarige jubilarissen, Koos van Lith en Everhard van Ark. Gevolgd door twee 40-jarige jubilarissen, Tineke de Groot en Jan van der Jagt. En tenslotte de gebroeders John en Wil Toor die beiden 50 jaar lid zijn van de FTC Avanti. Samen 100 jaar lid dat is een bijzondere prestatie.  Namens beiden nam John het woord en vertelde dat zij als leden blij zijn dat ze door de vereniging die 50 jaar in staat zijn gesteld om te genieten van hun fietshobby en dankte daarbij alle bestuurders die dit in de afgelopen 57 jaar (Avanti bestaat sinds19 november 1962) mogelijk gemaakt hebben. Om hun waardering te tonen hebben ze een vlag laten maken voor de vereniging die binnenkort feestelijk in de vlaggenmast bij het clubhuis gehesen zal worden.

Bijna 350.000 km

Het is elk jaar weer spannend wie de meeste kilometers heeft gereden in het fietsseizoen.

Bij de dames was Ronnie Krijgsman met 14.370 kilometer de absolute topper en met totaal 93.018 kilometer op de teller tikt ze volgend jaar de ton aan. Bij de mannen mocht Sjaak van Engelen naar voren komen met een kilometerstand van 21.995 voor 2019 en zijn totaal is 349.155 km. 

En toen was er snert. Het werd stil in de zaal. Niet voor lang want er is genoeg om aan elkaar te vertellen en herinneringen op de halen met leden die al zo lang lid zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio