8.2 C
De Bilt

Houd de boel heel, veilig, schoon, stil en legaal!

Het is inmiddels een bekende slogan en een traditie: houd de boel heel. Dat doen wij ook! Ook dit jaar vraagt de gemeente Katwijk tijdens de jaarwisseling aandacht voor het voorkomen van schade en overlast door vuurwerk. Dit jaar zijn er vijf korte filmpjes te vinden op social media waarin de burgemeester, hulpdiensten en medewerkers van de gemeente Katwijk vragen om het gezellig te houden in het laatste deel van het jaar.

Handhaving, preventie en communicatie

Elk jaar zet Katwijk zich, samen met brandweer en politie, in om overlast als gevolg van vuurwerk te voorkomen. Waar mogelijk worden materialen weggehaald of afgesloten, vinden extra controles plaats en wordt er gehandhaafd. Katwijk verpakt de serieuze boodschap over vuurwerkvandalisme in een de campagne ‘Houd de boel heel’ met een knipoog. De campagne brengt het gesprek op gang dat overlast en vernielingen door vuurwerk absoluut niet nodig zijn. En die inzet werpt zijn vruchten af. Al jaren zit er een dalende lijn in het aantal vuurwerkvernielingen en schademeldingen.

Houd de boel heel: de jaarwisseling moet wel een feest zijn

Burgemeester Cornelis Visser: “Het is niet alleen een grote ergernis, maar ook flinke geldverspilling waar onze inwoners uiteindelijk de dupe van zijn. Daarom doen we er alles aan om schade te voorkomen. Met deze campagne willen we op een grappige manier duidelijk maken dat het vernielen van andermans spullen niet oké is. De jaarwisseling moet juist een feestje zijn voor iedereen!”

Vanaf woensdag 27 december gaan vijf verschillende video’s online op Facebook, Instagram en Snapchat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio