9.3 C
De Bilt

Huisartsen vaccineren op vaccinatielocaties GGD Hollands Midden

Krimpenerwaard – “Iedereen goed en zo snel mogelijk vaccineren”, dat is het uitgangspunt van zowel de huisartsen als de GGD in Hollands Midden. Daarom slaan de huisartsen en de GGD Hollands Midden de handen ineen.​

Krachten bundelen met vaccineren

Pieter Haasbeek, manager Coronabestrijding van de GGD: “Wij zijn blij dat we de krachten kunnen bundelen en efficiënt gebruik kunnen maken van de locaties en middelen die we in de regio hebben. Doordat lokale huisartsen de GGD-locaties in de avonduren gaan gebruiken, kunnen zij nu meer mensen achter elkaar vaccineren. Hierdoor gaat het vaccineren van inwoners uit onze regio sneller. En dat is winst voor iedereen”. 

Wachtruimte voor huisartsen een knelpunt

Mensen die gevaccineerd zijn moeten na hun prik een kwartier op de vaccinatielocatie blijven. Dit om er zeker van te zijn dat iedereen zich goed voelt, voordat zij weer naar huis gaan. De huisartsen hebben op hun posten vaak te weinig ruimte daarvoor. Zeker omdat de 1.5 meter aangehouden moet worden. Hierdoor kunnen er op huisartsenposten relatief weinig mensen achter elkaar gevaccineerd worden. De GGD Hollands Midden heeft inmiddels zeven grote locaties in de regio ingericht als vaccinatielocatie. Die locaties worden ’s avonds nu niet gebruikt. Door de huisartsen gebruikt te laten maken van die locaties in de avonduren, wordt er optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige faciliteiten. 

Samenwerking op 4 locaties

Op dit moment is er een samenwerking met huisartsen in Leiden, Alphen a/d Rijn, Bergambacht en Noordwijk. De GGD vaccineert van 08.00-15.30 en de huisartsen vaccineren van 16.30-20.30. De huisartsen zijn verantwoordelijk voor het vaccinatieproces en zorgen zelf voor het benodigde personeel. De GGD faciliteert de locatie, beveiliging, coördinatie en schoonmaak. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio