4.2 C
De Bilt

Huurteam Leiden biedt huurders hulp

Leiden heeft sinds kort een eigen huurteam. Het team helpt huurders die problemen ervaren zoals een te hoge huurprijs, achterstallig onderhoud, onjuist afgerekende servicekosten of een ongeldige bepaling in een huurcontract. De gemeente Leiden ondersteunt het Huurteam Leiden financieel voor een periode van twee jaar.

Huurteam

Van de 60.500 woningen in onze stad wordt 57% gehuurd, in de meeste gevallen zonder problemen. Maar gaat het mis en is het probleem niet makkelijk op te lossen, dan kunnen huurders contact opnemen met het Huurteam Leiden. Samen wordt gekeken hoe het probleem kan worden opgelost. Ook als huurders twijfelen of het huurcontract of de huurprijs klopt, kunnen ze contact opnemen. De medewerkers van het team kunnen langskomen om de huurwoning te controleren, en het huurcontract en de huurprijs bekijken. Ook kan het team, als de huurder dat wil, contact opnemen met de verhuurder. De hulp van het team is voor huurders uit Leiden gratis.

De rechten van de huurder

De gemeente Leiden wil dat haar huurders goed, betaalbaar en veilig kunnen wonen. Huurteam Leiden is een onafhankelijke organisatie, met financiële ondersteuning van de gemeente. Het team wordt ingezet in de strijd tegen huisjesmelkers en woekerhuren. Vaak weten huurders namelijk niet welke rechten zij hebben. Procedures om die rechten te beschermen zijn niet voor iedereen eenvoudig te doorlopen. Het team heeft deze kennis en ervaring en ondersteunt en adviseert Leidse huurders totdat de misstanden zijn opgelost. Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen)ziet de meerwaarde van het team: “Goede hulp draagt bij aan een zo eerlijk mogelijke verdeling van schaarse woonruimte. Fijn dat die expertise nu op één plek gebundeld en toegankelijk is voor wie dat nodig heeft.”

Samenwerking met Leidse Rechtswinkel

Huurteam Leiden werkt samen met de Leidse Rechtswinkel om huurders zo goed mogelijk te helpen wanneer er problemen zijn. De Leidse Rechtswinkel kan de juridische vragen beantwoorden. Wanneer de Rechtswinkel signaleert dat er sprake is van één of meerdere misstanden dan verwijst de medewerker van de rechtswinkel de huurder door naar Huurteam Leiden. Ook internationale studenten en starters zijn van harte welkom bij het team.

Het team werkt voor heel Leiden. De diensten zijn gratis. Het team is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 16.00 uur via nummer 085 – 2734933, en per e-mail via info@huurteamleiden.nl. Meer informatie en veelgestelde vragen zijn te vinden op www.huurteamleiden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio