4.1 C
De Bilt

Ook in Leiden kun je nu kennis maken met autodelen!

Leiden – De gemiddelde auto staat zo’n 23 uur per dag stil voor de deur. Zonde toch? Dankzij autodelen wordt autorijden goedkoper en dragen we bij aan een beter milieu. Eén deelauto haalt 10 auto’s van de weg en dat betekent minder files, meer ruimte in de straat voor groen en een afname van de CO2-uitstoot. Maak vandaag nog kennis met autodelen!

Autodelen in Leiden

Hoe werkt autodelen? Als je zelf een auto hebt die je wilt verhuren, kan dat bijvoorbeeld via het autodeelplatform SnappCar. Je kan dan eenvoudig je auto delen met je buren die zelf geen auto hebben. Wil je juist een auto huren in Leiden? Dan vind je er tientallen auto’s, gewoon bij jou in de buurt. Van compacte stadsauto’s tot elektrische Tesla’s en oldtimers: er is voor ieder wat wils. Je kan zelfs een busje huren in Leiden als er een verhuizing of een ritje naar de Ikea op de planning staat.

thumbnail?id=1lJ4SZDUJTdJGJpSYEhmsh9vgoOWT35a8&sz=w1024
Foto: © Snappcar

De voordelen van autodelen

De maandelijkse kosten van een auto zijn behoorlijk hoog en als je maar af en toe een auto nodig hebt, is een deelauto een stuk voordeliger dan er zelf een bezitten. Ook het traditionele autoverhuurbedrijf rekent vaak meer voor de verhuur van een auto dan dat je betaalt voor een deelauto.

Een ander groot voordeel is de tijd die je bespaart met autodelen. Er staat altijd een auto in de buurt waar je eenvoudig te voet of op de fiets kan komen. Dat scheelt flink wat tijd als je het vergelijkt met een autoverhuurbedrijf dat gevestigd is op een industrieterrein ver uit de stad.

thumbnail?id=1QNEcG
Foto: © Snappcar

Veilig en onbezorgd

Tenslotte is autodelen veilig en onbezorgd. Bij elke rit ben je allrisk verzekerd bij Allianz zodat je zeker weet dat je goed verzekerd de weg op gaat. Daarnaast staat de pechhulp van de ANWB 24/7 voor je klaar. Je maakt eenvoudig een account aan, kiest een auto die het beste past bij jouw rit en in een paar minuten heb je een auto geboekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio