9.3 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

Indrukwekkend afscheid Esmee (14) laat weinig mensen onberoerd

Leiden – Gisteren vond in Leiden de indrukwekkende uitvaart plaats van de slechts 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. Zij werd in de nacht van donderdag en vrijdag, vlak voor het nieuwe jaar als vermist opgegeven. Vrijdagochtend werd zij door een groepje sporters dood aangetroffen in een parkje in Leiden. Zij was daar tegen een boom neergelegd.

Grote schok na misdrijf

Na de eerste schok van haar vondst, bleek uit verder politie onderzoek, dat zij door een misdrijf om het leven was gekomen. Er is inmiddels een 32-jarige man aangehouden, verdacht van moord, danwel doodslag en ontucht. Voor velen, maar vooral voor de nabestaanden van Esmee een onbeschrijfelijk scenario.

De pick-up wagen ligt vol met witte bloemen – Foto © Marvin Weijers – Regio Online

Medeleven voor Esmee en nabestaanden overweldigend

Een woordvoerder van de familie laat weten dat allen overweldigd en geraakt zijn door de enorme stortvloed aan medeleven van mensen uit het hele land. Bij de vindplek in het parkje is een grote bloemenzee ontstaan en zijn er kaarsjes en knuffels neergelegd. Ook bij haar uitvaart was de betrokkenheid enorm. Velen legden bloemen in de speciale pick-up truck die achter de witte koets met witte politiepaarden aanreed, waarin het lichaam van Esmee lag opgebaard.

Veel belangstelling voor de rouwstoet – Foto © Marvin Weijers – Regio Online

Ongeloof, verdriet en respect

Het ongeloof en het verdriet over de plotselinge en gruwelijke dood van Esmee overheersen uiteraard nog steeds. Toch laat woordvoerder Wilco van der Post namens de familie weten dat er ook veel respect en waardering is voor allen die hun medeleven betuigen. Met name de inzet van politie wordt genoemd. Esmee had graag bij de bereden politie gekomen. Uit teken van eerbied werd de koets begeleid door meerdere paarden met politieruiters.

Bloemen bij de vindplaats van de 14-jarige Esmee – Foto © Marvin Weijers – Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio