15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Informatieve sessie over Keuzes toepassingen POET (Parkeren Op Eigen Terrein) in Katwijk

Op donderdag 22 juni is er tussen 19.30 en 20.30 uur in het gemeentehuis van Katwijk een informatieve sessie over Keuzes toepassing POET (Parkeren Op Eigen Terrein). De gemeente wil de lijst met adressen waar Parkeren Op Eigen Terrein mogelijk is, actualiseren en uitvoeringsregels vaststellen. Bewoners met POET hebben geen recht op een bewonersvergunning. De huidige POET-lijst is onvolledig en leidt tot ongelijkheid. Het college vraagt de raad om in te stemmen met een overgangsregeling tot 1-1-2025 en in afwijking van de Nota parkeerbeleid een tweede parkeervergunning toe te kennen in plaats van de eerste parkeervergunning.

Meepraten over POET

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over Keuzes toepassing POET (Parkeren Op Eigen Terrein) en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 29 juni en neemt de gemeenteraad op 6 juli een besluit.

Spreekrecht en de vergadering volgen

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de vergaderingen. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch via 071-406 5302.

De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio