18.2 C
De Bilt

De inrichting onder de Torenvlietbrug in beeld voor RijnlandRoute

Over de Oude Rijn liggen nu twee Torenvlietbruggen: de nieuwe brug waar het verkeer al overheen rijdt en de bestaande Torenvlietbrug die opgeknapt wordt. Net als voor de brug zelf, is er veel aandacht besteed aan het ontwerp en de inrichting ónder de brug. Benieuwd hoe het er onder de brug uit komt te zien? Bekijk dan de visualisaties van de eindsituatie. 

Ontwerp onder de Torenvlietbrug

De ruimtes aan de oevers van de Oude Rijn krijgen een kwaliteitsimpuls. Deze worden zo ingericht dat het voor met name voetgangers en fietsers een aantrekkelijke rustplek wordt. Aan beide zijden van het water komen vlonders waar o.a. gevist kan worden en er komen zitplekken op verschillende hoogtes. Bij het ontwerp is rekening gehouden met toegankelijkheid, looproutes, doorzicht en sociale veiligheid. Onder de brug komt verlichting. Aan de Katwijkse zijde is er beperkt gelegenheid voor parkeren (9 plaatsen). Boskalis werkt bij de inrichting onder de Torenvlietbrug met duurzame materialen, zoals gerecycled kunststof voor de vlonder en de bankjes.

Wandkunst op Omroep West

Vanaf zaterdag 25 februari a.s. kun je in de volgende uitzending van De RijnlandRoute (Omroep West) zien hoe het wandkunstwerk met fossielen vissen onder de Torenvlietbrug (zijde Oegstgeest) tot stand is gekomen. Johan Overdevest praat in de nieuwste aflevering onder andere met de ontwerper en hij neemt een kijkje in de fabriek waar de vissentegels zijn gebakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio