13.6 C
De Bilt

Insectenhotel: Gemeente Katwijk start proef

Katwijk Katwijk aan den Rijn is een hotel rijker; een insectenhotel wel te verstaan. Wethouder Jacco Knape opende maandag 3 april officieel het hotel aan de Graslelie in Katwijk aan den Rijn. Het insectenhotel is geplaatst in een groenstrook waar in het najaar veel kleurrijke meerjarige bloembollen en natuurzaden zijn ingezaaid. Hierdoor verandert het groen steeds, zo zult u de ene keer blauwe druifjes zien en de andere keer botanische tulpjes. Dit moet ervoor zorgen dat de komende jaren veel insecten het hotel weten te vinden. Op het informatiebord bij het hotel wordt uitleg gegeven over het groen.

Insectenhotel

Het insectenhotel is onderdeel van een proef. Na de zomer wordt gekeken of er meer hotels geplaatst worden in de gemeente. Wethouder Jacco Knape is positief: “Een bloemrijke groenstrook en hotel dragen bij aan de biodiversiteit en het ziet er als alles in bloei staat ook nog eens heel gezellig uit. Na de zomer kijken we of de proef succesvol was en er meer insectenhotels in onze gemeente komen. We horen graag uw ideeën voor goede plekken!”

insectenhotel. Foto: gemeente Katwijk

“Ik weet een goede plek!”

Weet u nu al een goede plek voor een hotel? Dan kunt u deze aan ons doorgeven. Als uit de proef blijkt dat er meer hotels komen, dan worden de ingezonden locaties bekeken. U kunt van tevoren al rekening houden met het volgende:

  • De plek wordt niet gebruikt als speellocatie of er blijft genoeg ruimte over om te spelen.
  • Er is water in de buurt, dit trekt insecten aan.
  • Het gaat om grond van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio