21.9 C
De Bilt

Jachthaven ‘t Venegat wordt ondergebracht in vereniging met recreatieve doelstelling

Kaag en Braassem Gemeente Kaag en Braassem, Stichting Jachthaven ’t Venegat en Dorpsraad Rijnsaterwoude zijn het eens geworden over de toekomst van Jachthaven ’t Venegat. Het college heeft op 5 april 2022 ingestemd met het onderbrengen van de jachthaven bij een vereniging op basis van een erfpachtovereenkomst.

Vereniging Recreatie het Venegat

Stichting Jachthaven ’t Venegat gaat zich omvormen tot ‘Vereniging Recreatie het Venegat’, een vereniging met een brede recreatieve doelstelling. Naast de jachthaven gaat deze vereniging ook het zwemstrandje, de vissteiger en aangrenzende dijk beheren en onderhouden. De financiële middelen van de stichting worden overgeheveld naar de vereniging.

De Stichting heeft samen met de dorpsraad en de gemeente de statuten opgesteld voor de

nieuw op te richten vereniging. Daarnaast is men het eens geworden over de voorwaarden waaronder de erfpacht plaats kan vinden.

Stichting Jachthaven ’t Venegat: “De stichting en initiatiefnemers zijn verheugd dat we er uit zijn. Nu kunnen we alle energie gaan richten op de realisatie van al het moois uit het plan.”

Plan recreatieve voorzieningen

Begin 2021 kwamen de stichting, de dorpsraad en enkele bewoners met het plan ‘recreatieve voorzieningen Rijnsaterwoude’. Dit plan hadden zij opgesteld op basis van de uitkomsten van een kort daarvoor gehouden enquête onder de inwoners. Voor de gemeente was dit plan aanleiding om niet over te gaan tot openbare verkoop van de jachthaven.  

Vitaal Rijnsaterwoude

Het onderbrengen van de jachthaven bij de vereniging zal bijdragen aan de vitaliteit van Rijnsaterwoude. De vereniging wil namelijk de jachthaven behouden voor het dorp, zich breed maatschappelijk inzetten, en het beheer en onderhoud van recreatieve voorzieningen voor haar rekening nemen.

De nog op te richten vereniging heeft de volgende doelen:

Het beheren en onderhouden van een Gemeenschapshaven in Rijnsaterwoude;

  • Mogelijkheden scheppen en onderhouden die recreatie op en om de gronden en het water in het beheer van de vereniging bevorderen;
  • Zelfstandig of in overleg met andere verenigingen, organisaties en de overheid streven naar goede plaatselijke voorzieningen en activiteiten voor de recreatie op en aan het water en alles wat kan worden gerekend;
  • Het bevorderen van de gemeenschapszin in de dorpskern Rijnsaterwoude.

Wethouder Yvonne Peters: “Iedere inwoner van Rijnsaterwoude kan lid worden van de vereniging. Zo is het echt een recreatieve voorziening van en verzorgd door de inwoner.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio