14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Jan van der Voet krijgt Koninklijke Onderscheiding

Wethouder en locoburgemeester Marlies Volten reikt op zaterdag 3 juni rond 13.00 uur een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer J.C. (Jan) van der Voet (73) uit Warmond. De uitreiking vindt plaats bij SV Warmunda in Warmond. De heer Van der Voet wordt gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan van der Voet

De heer Jan van der Voet is sinds 2005 als vrijwilliger actief op het gebied van sport, cultuur en kerkelijk leven. Niet alleen als uitvoerend vrijwilliger waarbij hij letterlijk zijn handen uit de mouwen steekt, maar ook als bestuurslid.

Inzet voor sport

In 2005 trad Jan van der Voet toe tot het bestuur van SV Warmunda. Als voorzitter van de Seniorencommissie en hij gaf hij leiding aan de Accommodatiecommissie. Begin 2011 trad de heer Van der Voet af als bestuurslid en werd daarna vrijwilliger.

De heer Van der Voet heeft vervolgens als projectleider vanuit de voetbal- en handbalvereniging gedelegeerd aan Stichting Exploitatie Sportpark Overbos (SESO) alle wijzigingen op de accommodatie geïnitieerd en gecoördineerd. De heer Van der Voet was o.a. betrokken bij de verbouwing van het clubhuis (rond 2012), de aanleg van het kunstgrasveld en de herinrichting van veld 2 en het trainingsveld (2013 – 2015), de ontwikkeling en herinrichting van de kleedkamers (2013 – 2015) en de herinrichting van veld 1 met de verplaatsing van het handbalveld en de aanleg van het terras (2018 – 2022).

Inzet voor cultuur

De heer Van der Voet is medeoprichter van ’t Joppekoor. ’t Joppekoor verzorgt o.a. optredens in verpleeg- en verzorgingshuizen, kerken, tijdens de jaarlijkse Kaagweek en neemt deel aan Shantykorenfestivals in het land. De heer Van der Voet is bestuurslid en sinds de oprichting van het koor de vaste dirigent en arrangeur van diverse liederen.

Inzet voor kerkelijk leven

Als vrijwilliger voor de Protestantse gemeente Warmond onderhoudt de heer Van der Voet inmiddels vele jaren de tuinen van de begraafplaats bij de Oude Toren in Warmond. In het bijzonder houdt hij zich bezig met het onderhoud van en rond de oude grafstenen in de ruïne van de oude St. Matthias kerk.

Helaas gaat de heer Van der Voet stoppen met zijn vrijwilligerswerkzaamheden voor SV Warmunda. SV Warmunda organiseert op 3 juni 2023 een reünie voor oud-voetballers als verlate activiteit t.b.v. het 75-jarig bestaan van de voetbalvereniging, welke destijds niet is doorgegaan i.v.m. corona.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio