14.4 C
De Bilt

Jeugdgezondheidszorg geeft eigen prentenboekje uit: Kijk eens hoe groot ik ben!

Het eerste huisbezoek door een jeugdverpleegkundige vindt plaats als de baby ongeveer twee weken oud is. De jeugdverpleegkundige van Jeugdgezondheidszorg van Hecht GGD Hollands Midden maakt kennis met de kersverse ouders, informeert hen over wat ze van jeugdgezondheidszorg mogen verwachten de komende jaren, met welke vragen ze bij hen terecht kunnen en bekijkt hoe het met de baby en de ouders gaat.

De ouders krijgen veel informatie tijdens dit gesprek, maar de verpleegkundigen wilden ook graag een kraamcadeau geven. En zo werd het prentenboekje ‘Kijk eens hoe groot ik ben!’ geboren. 

Inhoud boekje

Het boekje gaat over groei en ontwikkeling en over het consultatiebureau van de Jeugdgezondheidszorg dat daarin meekijkt, ondersteunt, adviseert en wat maar nodig is.

Hoofdpersonen Wout en Febe ondervinden dat aan den lijve: ze worden gewogen en gemeten en Wout praat met papa over wat hij allemaal al kan. Natuurlijk doet de Jeugdgezondheidszorg veel meer dan alleen wegen en meten. Maar dit is het begin.

Nieuwe dingen leert een kind het beste samen met de ouder(s). Daarom nodigen we ouders uit om zodra hun kind oud genoeg is samen dit boekje te lezen. De schuingedrukte teksten kunnen een aanzet zijn tot een gesprekje met hun kind over wat zij lezen en zien op de plaatjes.

Gemaakt door eigen medewerkers

Het prentenboekje is volledig in eigen beheer tot stand gekomen. Het verhaal is geschreven door Gesa van Delft, jeugdverpleegkundige. De illustraties zijn gemaakt door Niels Zonneveld, manager Jeugdgezondheidszorg, de vormgeving is gedaan door Danielle Bimmel, Communicatie en de projectleiding was in handen van Jasja Sikking, Communicatie.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio