16.2 C
De Bilt

Jongeren krijgen brief van burgemeester Lisse vanwege voortdurend wangedrag

De politie heeft verschillende Lissese jongeren een huisbezoek gebracht en daarbij ook een brief van burgemeester Lies Spruit overhandigd. De huisbezoeken werden afgelegd na een aantal onrustige avonden in het centrum van Lisse. Via social media riep een grote groep jongeren elkaar op om Lisse ‘onveilig te maken’.

Stevige brief inclusief bezoek van politie

Burgemeester Lies Spruit in de brief aan jongeren: “Dit gedrag accepteren wij niet. In Lisse moeten inwoners veilig over straat kunnen en moeten winkeliers ongestoord hun werk kunnen doen. Dit gedrag moet stoppen.”  Ook omwonenden zijn geschrokken. Lies Spruit “Ik kan me dat heel goed voorstellen. Het is goed dat de politie snel en stevig heeft opgetreden.”

Onrust moet stoppen

Door de politie is de afgelopen week veel inzet geweest om de onrust te stoppen en de verantwoordelijke jongeren te identificeren. Er zijn zoveel mogelijk jongeren, die weigerden het centrum van Lisse te verlaten, gecontroleerd en in de politiesystemen vastgelegd.

Inmiddels hebben er vanuit de politie meerdere huisbezoeken plaatsgevonden bij jeugdigen en hun ouder(s)/verzorger(s) en is het gesprek over de wanordelijkheden gevoerd. Daarbij is namens de gemeente een brief achtergelaten. Vanuit de politie wordt onderzocht welke jongeren betrokken waren bij het plegen van daadwerkelijke strafbare feiten zodat waar mogelijk een strafrechtelijk vervolg kan worden ingesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio