9.4 C
De Bilt

Jongerenraad overhandigt advies over wonen en klimaat aan wethouder Schokker

Jongeren uit Voorschoten hebben woensdag 28 februari onderzoeksresultaten over wonen en klimaat, voorzien van een advies, overhandigd aan wethouder Hubert Schokker. De resultaten zijn de uitkomst van een enquête van de Voorschotense jongerenraad. Veel jongeren uit Voorschoten hebben aan het onderzoek meegedaan en hun mening gegeven.

Jongerenraad

Het onderzoek is uitgevoerd door de onlangs opgerichte jongerenraad, bestaande uit Miguel Boersma, Mylène Trippenzee, Sander Douw, Stan Perel en Stefani Buenrostro Hoogwater. Zij zetten zich in voor jongeren in Voorschoten van 18 tot en met 25 jaar onder het motto ‘Samen kunnen we veel bereiken’. Een van hun doelen is om de drempel naar de politiek te verlagen.

Wethouder Schokker, portefeuillehouder inwonerparticipatie: “Het is goed om te weten wat er speelt onder jongeren. Wat zijn hun zorgen, behoeften, wensen en ideeën bij wonen en klimaat, en bij andere vraagstukken?” De bevindingen uit het rapport en het advies van de jongerenraad worden binnenkort in het college besproken. “Uiteraard koppelen we terug wat de vervolgacties zullen worden”, vertelt wethouder Schokker verder. “We hebben met elkaar ook afgesproken dat we de jongerenraad intensief gaan betrekken bij de totstandkoming van de Omgevingsvisie Voorschoten 2024. Deze Omgevingsvisie, een visie die een doorkijk geeft naar de toekomst van Voorschoten, gaat naar verwachting binnenkort van start.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio