17.2 C
De Bilt

Juichende en lachende winnaars bij uitreiking Vliet Awards

Leidschendam-Voorburg De voelbare spanning vlak voor de uitreiking van een award gevolgd door juichende en lachende winnaars. Op vrijdagavond 4 maart beleefden de aanwezige genodigden het tijdens de feestelijke uitreiking van de Vliet Awards 2021. De Vliet Awards zetten lokale helden in het zonnetje, om hun inspanningen als vrijwilliger of voor hun sportprestaties. Inwoners uit Leidschendam-Voorburg konden stemmen op hun favoriet en hebben dat met veel enthousiasme gedaan.

Sporttalent op schaatsen

De ex-Cartouche hockeyer en Voorburger Coen van Bunge is de ‘Sporter van het jaar’. Hij is al jaren internationaal tophockey scheidsrechter en floot in 2021 de Olympische hockeyfinale in Tokio. Schaatsster Julie van Santen uit Stompwijk is ‘Sporttalent van het jaar’ gezien o.a. haar bronzen medaille op de 1000 meter shorttrack tijdens de Starclass wedstrijden in het Italiaanse Bergamo. De award voor ‘Sportteam van het jaar ging dit keer naar Forum Sport JO19-1. In 2021 werd de ploeg kampioen in de landelijke 2e divisie van de KNVB. De prijs voor de ‘onbeperkte topper sport’ gaat naar Donald Hessing. De lichamelijk beperkte Donald is docent op het ROC Rijnland in Leiden en Jeugdtrainer bij Forum Sport.

Wethouder Astrid van Eekelen (sport) en wethouder Floor Kist (welzijn) reikten de prijzen uit aan winnaars.

Wethouder Astrid van Eekelen: “Wat een geweldige prestaties heeft iedereen neergezet. Ik ben trots op hoe sporters en de sportverenigingen flexibel zijn omgegaan in wederom een lastig jaar met maatregelen. Dit was uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers en ouders. Dank daarvoor! Blijf ook vooral sporten want het is leuk en gezond. Of je het nu samen doet of alleen, bij een vereniging of gewoon in je eigen buurt!”

Vrijwilligers zorgen voor verbinding

De jonge Jelle van Heiningen (28) is de winnaar van de titel ‘vrijwilliger van het jaar’. Hij zet zich iedere week vol overgave in bij de spelletjesmiddag in verzorgingshuis WZH Schoorwijck. Het is knap wat Jelle doet, helemaal gezien zijn beperking. Hij heeft twee jaar geleden een zwaar ongeluk gehad en daardoor hersenletsel opgelopen. Jelle heeft alles opnieuw moeten leren zoals lopen en praten. Een enorme doorzetter die altijd oog heeft voor anderen.

lachende en juichende winnaars

De award voor ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’ ging dit keer naar Scouting vereniging Hubertus-Brandaan. De veelal jonge vrijwilligers van de vereniging steken wekelijks veel tijd en energie in opkomsten voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar. In de coronatijd hebben zij met veel creativiteit en flexibiliteit elke week een offline of online activiteit georganiseerd.

Wethouder Floor Kist geeft aan hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn: “Het jaar 2021 was opnieuw uitdagend. Dankzij de vele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties was er verbinding en aandacht binnen de gemeente voor jong en oud. Dat maakt vrijwilligerswerk zo leuk en dankbaar. Ga zo door!”

Meer informatie, beeldmateriaal en alle winnaars zijn terug te vinden op www.vlietawards.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio