10 C
De Bilt

Save the dates: Kaag en Braassem Roadshow

Kaag en Braassem Steenkolen, gas, benzine en diesel. We gebruiken het nog veel en vaak. Thuis, tijdens het werk en in onze vrije tijd. Maar in de toekomst willen we er vanaf. Want in de toekomst willen we de energie die we verbruiken in Kaag en Braassem, duurzaam, schoon en zo veel mogelijk lokaal opwekken. Dit willen we gaan realiseren via een roadshow.

Maar hoe kunnen we dat het beste doen? Wat is er belangrijk bij die overgang naar schone, duurzame energie? Hoe denkt u over grootschalige opwek van duurzame energie door windturbines en zonneweides en uiteindelijk van het gas af gaan? Wat gebeurt er al in de gemeente op het gebied van duurzaamheid? Of In uw dorp? Wat kunt u van de gemeente verwachten en waar kunt u vandaag zelf al mee beginnen?

Kaag en Braassem Roadshow

Wilt u meebepalen over hoe uw leefomgeving er over 10 jaar uit ziet? Voorkomen dat de aarde opwarmt? Of gewoon voldoen aan de wet of geld besparen? Kom dan naar de Kaag en Braassem Roadshow!

Tijdens deze Roadshow gaan we met elkaar in gesprek over duurzaamheid en de opgaven die daarbij komen kijken. Dit doen wij samen met de inwoners, ondernemers, agrariërs en andere belanghebbenden. Zodat we weten wat er leeft en zodat we weten wat jullie belangrijk vinden. Maar ook zodat u weet wat er speelt en wat er mogelijk is. Zodat we samen beseffen voor welke opgaven en uitdagingen we staan.

Naast dat we met elkaar in gesprek gaan zullen er ook handige tips, concrete voorbeelden en mooie initiatieven te zien zijn. Informatie over wat u thuis kunt doen, welke mensen in uw dorp al druk bezig zijn met het treffen van maatregelen, over subsidies en andere financiële ondersteuning om de woning te verduurzamen. Op de volgende data komen we bij u langs:

  • 14 oktober Oude Wetering en Roelofarendsveen
  • 26 oktober Leimuiden en Bilderdam
  • 11 november Oud Ade en Rijpwetering
  • 18 november Kaageiland
  • 25 november Woubrugge
  • 2 december Rijnsaterwoude
  • 9 december Nieuwe Wetering
  • 16 december Hoogmade

Meer informatie volgt

Het exacte programma kan per kern verschillen en is nog niet in zijn geheel bekend. Mocht u willen meedenken over hoe de Roadshow eruit zou moeten zien in uw dorp, neem dan contact op met gemeente Kaag en Braassem via info@kaagenbraassem.nl. Meer informatie over de Roadshow vindt u op een later tijdstip via www.kaagenbraassem.nl.

Denk mee met ‘Kaag en Braassem Spreekt’

Voorafgaand aan de bijeenkomsten krijgt u via het inwonerspanel ‘Kaag en Braassem Spreekt’ de kans om uw ideeën, meningen en kennis over de duurzaamheid zelf te geven en te delen. Het inwonerspanel is er om aan te geven wat inwoners belangrijk vinden en waar ze graag over mee willen denken. De vragenlijst staat vanaf 17 september online. De resultaten daarvan gebruiken wij bij het opzetten van de bijeenkomsten, maar ook als input voor de uiteindelijke besluitvorming. Aanmelden kan via: www.kaagenbraassemspreekt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio