13.3 C
De Bilt

Kadokaart voor duurzaam witgoed van gemeente Katwijk voor huishoudens met laag inkomen en weinig spaargeld

Energie die u niet gebruikt, hoeft u ook niet te betalen. Een oud witgoedapparaat, zoals een wasmachine of koelkast, kan veel stroom gebruiken. Met een zuinig nieuw apparaat, verbruikt u minder stroom en gaat de energierekening omlaag. Voor huishoudens met lagere inkomens en weinig spaargeld is het moeilijk om deze rekening te betalen. De gemeente Katwijk helpt hen daarom met de nieuwe regeling duurzaam witgoed. Huishoudens die in aanmerking komen, ontvangen een kadokaart. Hiermee kunnen zij hun oude wasmachine, koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie omruilen voor een energiezuiniger model. Vanaf maandag 15 mei is de kadokaart aan te vragen.

Wethouder Sonny Spek zegt hierover: “Ik ben blij dat we met deze regeling de huishoudens kunnen helpen die het ’t hardst nodig hebben. Voor dit college is het terugdringen en tegengaan van energiearmoede een topprioriteit. Het is mooi om te zien dat we hierin samenwerken met verschillende lokale partners. Met deze regeling werken we samen met Wolthaus Witgoed en Electro World Peursum. Bij deze lokale ondernemers kan de kadokaart in de winkel en online gebruikt worden.”

Hoe werkt de witgoed kadokaart?

Huishoudens waarbij het (gezamenlijk) inkomen niet hoger is dan 130% van het sociaal minimum én weinig spaargeld hebben, kunnen via de website www.katwijk.nl/duurzaamwitgoed een kadokaart aanvragen. Dit is mogelijk vanaf maandag 15 mei. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt? Op de webpagina staan alle voorwaarden uitgewerkt.

Let op: Ontvangt u algemene bijstand of een uitkering (IOAW, IOAZ, IIT of BBZ)? Dan hoeft u de kadokaart niet zelf aan te vragen. U ontvangt van de gemeente een brief met meer informatie over uw kadokaart.

Hulp nodig?

  • Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Neem dan contact op met de Formulierenbrigade. Bekijk wanneer de spreekuren zijn bij Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever en ’t Kwandrant en wat u moet meenemen op www.katwijk.nl/formulierenbrigade. Lukt langskomen niet, dan is in sommige gevallen huisbezoek mogelijk. U belt hiervoor naar 071-4065000.
  • Komt u niet in aanmerking voor deze regeling, maar heeft u wel financiële hulp nodig? Op www.katwijk.nl/geldzaken vindt u een overzicht van alle regelingen en toeslagen van de gemeente Katwijk waar u mogelijk gebruik van kunt maken. Daarnaast kunt u altijd langskomen bij het spreekuur geldzaken. Hier helpen medewerkers van het Wijkteam en Grip op de Knip u gratis om uw geldzaken op orde te krijgen.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio