17.2 C
De Bilt

Kamers met Aandacht heeft mooie mijlpaal met eerste match in gemeente Katwijk

De eerste match van Kamers met Aandacht in de gemeente Katwijk is gemaakt in Rijnsburg. Een veel belovend contract is ondertekend, waarmee de 20-jarige Johanna intrekt bij Lisette. Kamers met Aandacht ondersteunt het verhuren van kamers aan jongeren die nét even een tussenstapje nodig hebben om geheel zelfstandig te kunnen wonen.

Kamers met Aandacht

Kamers met aandacht is al 4 jaar een landelijk initiatief. Vorig jaar startte het in de hele Duin- en Bollenstreek. ‘Het is een mooi voorbeeld van een beetje oog voor elkaar hebben’, geeft wethouder Emile Soetendal aan. ‘Een luisterend oor en helpende hand is soms alles wat nodig is. En dat geldt voor de huurder én verhuurder’.

Regiocoördinator Nadine Bakker zegt: “Voor jongeren is het een kans voor het leven om veilig te wonen en van daaruit verder te groeien. Maar ook voor een verhuurder biedt het veel positiefs. Vaak zie je dat kinderen het huis uit zijn en mensen behoefte hebben aan gezelligheid. Het is dus een win-win situatie.”

Kamers met Aandacht kijkt uit naar verdere samenwerkingen en het uitbreiden van hun bereik om nog meer jongeren te kunnen ondersteunen bij hun overgang naar zelfstandigheid. Heb jij ook een kamer over? Meld je dan aan via kamersmetaandacht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio