11.6 C
De Bilt

Een kansrijke start voor ieder kind in Katwijk

Katwijk – Ieder kind verdient een goede start van het leven. De omgeving waarin een kind geboren wordt, opgroeit en ontwikkelt is heel belangrijk. De eerste 1000 dagen bepalen namelijk in grote mate de kansen voor later. Daarom vormt de gemeente samen met lokale partners een verbond dat we ‘Kansrijke Start’ noemen.

Kansrijke start

Landelijk is een actieprogramma Kansrijke Start gestart. Het doel van dit programma is dat de eerste 1000 dagen van ieder kind zo goed mogelijk zijn. Daarmee wordt er een stap gezet voor een optimale kans op een goede toekomst. Dat is in de eerste plaats van belang voor de kinderen zelf en hun directe omgeving. In de tweede plaats is dat ook goed voor de hele samenleving.

Lokale samenwerking

Met een lokale samenwerking worden gezamenlijke afspraken over een goede aanpak rondom de eerste 1000 dagen van kinderen gemaakt. Bijvoorbeeld hoe hulp wordt ingezet bij (aankomende) gezinnen in een kwetsbare situatie. De afgelopen periode is er gewerkt aan het opzetten van deze lokale samenwerking.

Partijen zoals Hecht GGD Hollands Midden, Verloskundigenpraktijk Katwijk, Praktijk Veerkracht, lactatiekundigepraktijk Baby en Jij, het Wijkteam, Humanitas HomeStart en Marente Reset zijn benaderd. Alle partijen geven aan dat een samenwerking belangrijk is en zetten zich hier dan ook voor in. Op maandag 30 januari vond hiervoor de aftrap plaats op het gemeentehuis.

Kracht van Katwijk

“Als gemeente hechten we veel waarde aan een goede toekomst voor onze jongste inwoners. Deze samenwerking laat de kracht van Katwijk zien. We verbinden ons met elkaar en geven hun die het nodig hebben een steuntje in de rug. Als wethouder kan je alleen maar trots zijn op dit soort ontwikkelingen”, geeft wethouder Emile Soetendal aan.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio