17.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Katwijk en Dunavie samen aan de slag in Hoornes Noordoost, 30 september is de handtekening gezet.

Katwijk – Wethouder Gerard Mostert van gemeente Katwijk en bestuurder Dunavie Roland Marx , zetten 30 september hun handtekening onder een intentieovereenkomst om gezamenlijk bouwplannen te maken voor de buurt Hoornes Noordoost. In het verleden zijn 81 portiekwoningen aan de Boerslaan al gesloopt. Dat er nu plannen kunnen worden gemaakt, stemt beide partijen enthousiast. Daarmee ligt de weg open om verdere fases aan te pakken.

Samenwerkingstafel Woningbouw helpt enorm

Deze overeenkomst is een eerste formele stap in de herontwikkeling van de buurt Hoornes Noordoost. Bestuurder Roland Marx is erg blij met deze overeenkomst. “De woningnood is groot in Katwijk en omgeving en met elkaar hebben we uitgesproken dat we daar snel verandering in willen brengen. Twee weken geleden hebben we met de gemeente, makelaars, bouwers en ontwikkelaars onze handtekening gezet onder het convenant ‘Samenwerkingstafel Woningbouw’. Met elkaar laten we nu ook zien dat we er echt de vaart in willen houden”.

Goede mix van woningen

De gemeente Katwijk en Dunavie hebben een gedeeld beeld van de sociale woningbouwopgave. Wethouder Gerard Mostert is verheugd met deze intentieovereenkomst. “Voor onze gemeente is het van belang dat we een goede mix van woningen ontwikkelen in deze buurt. Van koopwoningen tot sociale- en vrije sector huurwoningen. We bouwen meer woningen terug dan er stonden en voegen kwaliteit toe aan deze buurt. Voor zowel Dunavie, de gemeente als de inwoners van Katwijk is het enorm belangrijk dat we betaalbare woningen bouwen voor Katwijkers met lage- en middeninkomens”.

Bewoners van Katwijk zijn op de hoogte

“Voor bewoners is het van belang dat ze weten wat er gaat gebeuren. Veel details in het stedenbouwkundig plan moeten uiteraard nog worden vastgesteld, maar met deze overeenkomst kunnen we in ieder geval bewoners per fase informeren over de toekomstige nieuwbouwplannen” zegt Bert Veldman, projectontwikkelaar bij Dunavie. “Onze bewoners willen duidelijkheid en weten wat er gaat gebeuren. We nemen dat gevoel heel serieus, dan wil je als eerste geïnformeerd worden. Dat hebben we afgelopen week dan ook gedaan”.

Opgedeeld in fases

Het gebied tussen de Boerslaan, Helmbergweg, én Biltlaan is opgedeeld in drie fases (fase 2A, 2B en 3). Fase 2A is reeds gesloopt. De bewoners van fase 2B en 3 hebben nu een brief ontvangen. In de komende maanden worden de plannen op elkaar afgestemd, om tot een integraal stedenbouwkundig plan te komen met woningen, parkeren, groen en water.

Katwijk ziet de toekomst groen

Binnen de plannen speelt duurzaamheid en een groene omgeving een belangrijke rol. “Die opdracht krijgt Dunavie ook duidelijk mee”, zegt Michael van Leeuwen, projectleider van de gemeente Katwijk. “Bij Dunavie zien ze dat als een vanzelfsprekendheid. Een groene en duurzame omgeving staat bij Dunavie hoog op de agenda”.

Meer informatie

Bewoners worden door Dunavie op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Het project Hoornes Noordoost is onderdeel van ‘Hoornes samen in beweging’, waar 11 partijen samen aan een toekomstbestendige Hoornes werken. Voor meer informatie omtrent dit project kijkt u op onze website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio