15.9 C
De Bilt

Gemeente Katwijk en KBM Groep samen aan de slag in Het Havenscharnier

Wethouder Gerard Mostert van de gemeente Katwijk en Dick van der Plas van KBM Groep B.V. zetten vrijdag 16 september jl. hun handtekening onder de intentieovereenkomst voor het project Het Havenscharnier. De betrokken partijen gaan de komende jaren gezamenlijk aan de slag om het gebied aan de noordzijde van het Prins Hendrikkanaal te ontwikkelen.

Wethouder Gerard Mostert: ‘Ik ben blij dat naast BPD en Ouwehand Bouwen en Ontwikkelen die het voormalige Rabobankgebouw gaan herontwikkelen, ook de KBM Groep in Het Havenscharnier aan de slag gaat om er voor te zorgen dat er woningen gebouwd worden. Woningen die we binnen onze gemeente zeer hard nodig hebben’.

Het gebied

Het Havenscharnier omvat het gebied rondom het Prins Hendrikkanaal, de punt van de Redschuur, het perceel van het voormalig Rabobankgebouw, het perceel van Dirk van den Broek, de parkeerplaats langs de Visserijkade en de aangrenzende kades of oevers.

Gezamenlijke afspraken met KBM Groep

Het doel van de intentieovereenkomst is om samen met de KBM Groep afspraken te maken om het gebied aan de noordzijde van het Prins Hendrikkanaal te ontwikkelen. Dit is een van de deelgebieden binnen Het Havenscharnier.

Gebiedsvisie

Om in kaart te brengen welke mogelijkheden er in het plangebied van Het Havenscharnier zijn, wordt er momenteel een gebiedsvisie opgesteld. Een gebiedsvisie geeft richting hoe de gemeente en ontwikkelaars Het Havenscharnier kunnen ontwikkelen. Het gaat dan om thema’s als wonen, verkeer, veiligheid en sociale kwaliteit. Deze gebiedsvisie wordt in overleg met de initiatiefnemers, betrokken partijen en bewoners opgesteld.

Planning

De gebiedsvisie zal eind september 2022 aan het college aangeboden worden om deze vrij te geven om ter inzage te leggen. Na het doorlopen van deze procedure zal de visie aan de gemeenteraad ter besluitvorming worden aangeboden. Als de gebiedsvisie is vastgesteld, gaan partijen met elkaar in overleg over de realisatie van het project. De initiatiefnemers zullen ook in dit stadium weer aan bewoners en andere partijen vragen mee te denken over de herinrichting van het gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio