0.6 C
De Bilt

Katwijk houdt spreekuur en heeft prikbus om vaccinatie te stimuleren

Katwijk – De afgelopen weken heeft de gemeente Katwijk met flyers, posters en filmpjes aandacht gevraagd voor het belang van vaccineren tegen het coronavirus. Burgemeester Visser: “We doen er alles aan om de inwoners van Katwijk zo goed mogelijk tegen corona te beschermen. Alleen dan kunnen we richting de herfst zonder nieuwe maatregelen.

Dagelijks spreekuur

Zo is er een dagelijks coronaspreekuur in bibliotheek Hoornes, waar iedereen terecht kan voor vragen over corona of hulp bij het maken van een afspraak. En tijdens de toeristenmarkt in Katwijk stond dinsdag een mobiele priklocatie waar volwassenen zonder afspraak hun vaccinatie konden halen. Naar verwachting wordt dit initiatief de komende weken voortgezet.”

Taalhuis

Iedereen die vragen heeft over corona of hulp wil hebben bij het maken van een vaccinatie-afspraak is welkom in bibliotheek Hoornes. Dit kan op maandag tot en met donderdag, van 13.30 tot 15.30 uur. Het corona-spreekuur is een onderdeel van het Taalhuis. Bij het Taalhuis kunnen inwoners terecht die moeite hebben met de Nederlandse taal. Er worden door vrijwilligers allerlei gratis activiteiten georganiseerd om met elkaar het Nederlands te oefenen. Burgemeester Visser bracht een bezoek aan het Taalhuis: “Wat een geweldig werk wordt daar verzet. De medewerkers en vrijwilligers bieden hulp bij praktische zaken rondom de vaccinatie en geven informatie over corona.”

Vaccinatie in Katwijk

In heel het land loopt het aantal besmettingen weer op. Ook in onze regio, waarbij Katwijk gelukkig wat minder besmettingen heeft dan andere gemeenten in de regio. Het aantal vaccinaties in Katwijk blijft echter achter bij het regionaal gemiddelde. In veiligheidsregio Hollands Midden is op dit moment 54% van de inwoners gevaccineerd. In Katwijk ligt dit percentage op 49%.

Om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken stond op dinsdag 20 juli, in samenwerking met GGD Hollands Midden, tijdens de toeristenmarkt een mobiele priklocatie op het Andreasplein. De opkomst was hoog. Volwassenen kunnen zonder afspraak het Janssen vaccin halen en tegelijkertijd een bezoek brengen aan de toeristenmarkt. De GGD heeft het voornemen de mobiele priklocatie deze zomerperiode elke dinsdag op het Andreasplein te plaatsen. Zij gaan hier nog verder over communiceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio