12.3 C
De Bilt

Gemeente Katwijk zet zich in voor financiering dierenwelzijn

De gemeente Katwijk vindt, net als haar inwoners, dierenwelzijn belangrijk. In onze regio wordt door meerdere partijen hard gewerkt om dieren de zorg te geven die zij nodig hebben. Deze inzet groeit en daarmee ook de kosten die door de partijen gedragen worden. Het college van burgemeester en wethouders besloot daarom vorig jaar te onderzoeken op welke manier een structurele financiering van dierenwelzijn – in het bijzonder voor het transport en opvang van (gewonde of zieke) wilde dieren – kan worden vormgegeven.

Daarom heeft het college het collegebesluit Financiering van transport en opvang wilde dieren genomen. Hier stemt het college onder andere in met de financiering van €0,25 per inwoner voor het vervoer en opvang van (kleine) wilde dieren door Dierenambulance regio Leiden. Op deze manier sluit de gemeente Katwijk aan bij andere gemeenten in de regio die structurele financiering voor dierenwelzijn beschikbaar stellen.

Wethouder Sonny Spek (portefeuillehouder dierenwelzijn) zegt hierover: “Ik ben blij dat we een volgende stap zetten in het ondersteunen van partijen die dierenwelzijn in onze gemeente en regio bevorderen. Door als regiogemeenten samen te werken, zorgen we ervoor dat de partijen die het verschil maken voor dieren door ze te vervoeren en op te vangen, hun werk kunnen blijven doen. We vinden de inzet voor het dierenwelzijn in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg erg belangrijk.”

Wat doet de gemeente Katwijk verder?

Het college van burgemeester en wethouder stemt naast de financiering voor de jaren 2023 en 2024 voor Dierenambulance regio Leiden, ook in met een onderzoek op welke manier het vervoer en opvang van (kleine) wilde dieren vanaf 2025 en verder als opdracht in de Maatschappelijke Agenda (MAG) uitgezet kan worden. Daarnaast maakt de gemeente Katwijk zich hard om andere gemeenten uit de regio te verzoeken om ook financiering van transport en opvang van wilde dieren te regelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio