7.7 C
De Bilt

Gemeente Katwijk zet zwerfvuilruimers in het zonnetje

Katwijk – Zwerfvuil: het zorgt niet alleen voor ergernis, het is ook slecht voor de natuur, dier en mens. Zo vervuilt het de grond en het water en kunnen dieren het eten of verstrikt in raken. Daarom bedankt Katwijk de vrijwilligers die zich wekelijks inzetten om onze mooie gemeente vrij te maken van zwerfvuil. Op woensdag 4 november werden zwerfafvalruimers van zorgbedrijf EdwinZorgt en ‘s Heeren Loo getrakteerd op een visje bij ‘s Heeren Loo Polikliniek Noordwijk.

Zwerfvuilruimers

In de gemeente Katwijk zijn tientallen zwerfvuilruimers actief. Ook vrijwilligers van Mij een zorg, de Binders en Zeehos, houden de omgeving schoon en zijn getrakteerd op een lekkernij.

Ook aan de slag?

De gemeente wil graag samen met inwoners zwerfafval opruimen en zorgen dat de omgeving weer schoon wordt en blijft. Wilt u helpen om de gemeente schoon te houden door zwerfafval aan te pakken? Organiseer dan een opruimactie in de buurt of wordt vaste vrijwilliger! De gemeente ondersteunt u hier graag bij. Zo zorgen we onder andere voor materialen als grijpers en vuilniszakken en halen we het verzamelde zwerfafval op. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.katwijk.nl/zwerfafval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio